
Shanghai Ranking en la seua versió Global Ranking of Academic Subjects (GRAS), classifica a les universitats en 54 matèries distribuïdes en 5 àrees: ciències naturals, enginyeria, ciències de la vida, ciències mèdiques i ciències socials. A més, classifica les universitats que han publicat un determinat nombre d'articles durant un període de 5 anys. El llindar de publicació s'estableix de manera diferent per a cada matèria. Les dades bibliomètriques es recullen de Web of Science i Incites.
El Rànquing utilitza una sèrie d'indicadors per a mesurar el rendiment de les universitats: nombre de publicacions en revistes influents del primer quartil; Impacte de les Cites Normalitzada, ràtio entre les cites d'articles publicats en una matèria i la mitjana de cites d'aqueixa matèria; nivell de col·laboració internacional; nombre d'articles publicats en les revistes més importants d'una disciplina acadèmica; personal a temps complet que ha obtingut un premi significatiu...
En la recent actualització, Ciència i Tecnologia dels Aliments de la Universitat de València, s'ha posicionat la 26 a tot el món i la primera a Espanya.
Altres 4 disciplines de la UV s'han col·locat entre les 100 millors del món. Més informació en:
https://www.lasprovincias.es/comunitat/universitat-valencia-coloca-20220719204911-nt.html