University of Valencia logo Logo Master's Degree in Secondary Education Teaching Logo del portal

Realitzada una formació sobre justícia alimentària per a l'estudiantat de la menció de Geografia i Història

  • Web and Marketing Unit
  • May 24th, 2024
Moment d'una de les sessions amb Anna Muñoz.
Moment d'una de les sessions amb Anna Muñoz.

Durant quatre sessions es van abordar temes com la sobirania alimentària, la sostenibilitat i la salut amb la col·laboració de l'ONG Justícia Alimentària.

En les sessions dels dies 17, 18, 24 i 25 d'abril de 2024 l'alumnat del grup 1 de la menció de geografia i història del Màster de Professor/a d'Educació Secundària va tindre l'oportunitat de rebre un mòdul formatiu complementari entorn de temes transversals contemplats en la LOMLOE.

Per a això s'ha comptat amb la col·laboració d'Anna Muñoz, membre de Justicia Alimentaria i de Alimentacción-Red Educativa para la Sostenibilidad Alimentaria L'activitat forma part de l'assignatura “Aprenentatge i ensenyament de la geografia i la història”, impartida pel professor Diego García Monteagudo.

Durant quatre sessions, tots dos docents han desenvolupat un mòdul formatiu en el qual s'han debatut entorn de problemes geogràfics entorn de la sobirania alimentària, la sostenibilitat, la salut i l'agroecologia, prenent-se com a referència el marc geogràfic mundial i atenent-se a l'horta de València com a espai pròxim.

L'alumnat ha valorat positivament esta activitat, que s'ha dut a terme després de tornar del Practicum, la qual cosa ha permés desenvolupar debats i pensar alguns materials educatius que posaran en marxa en el seu futur laboral.

Esta activitat s'emmarca en el següent Projecte d'Innovació Educativa (PIEE) de la Universitat de València:

  • Formació i praxi docent en problemes soci-ambientals amb una perspectiva internacional: anàlisi i execució de propostes didàctiques per a una ciutadania sostenible (UV-SFPIE_PIEE-2710783).