Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Matemàtiques Logo del portal

Conferència

Conferència dia 23 d'abril

Conferència organitzada per la Facultat de Ciències Matemàtiques i el Departament de Geometria i Topologia

Títol: JOCS TOPOLÒGICS AMB EL MAG MOEBIUS
Per José Luis Rodríguez Blancas

Lloc: SALÓ DE GRAUS, Facultat de Ciències Matemàtiques

Dia 23 d'abril de 2012; 13 hores

Resum: Bombolles de sabó, cordes, fil, feltre, suro, plàstic, fang... qualsevol material és vàlid si amb això podem entendre alguns dels conceptes matemàtics més complexos. Els boníssims programes de visualització són sens dubte una eina important en aquest procés, però els mecanismes mentals que es desenvolupen i enforteixen, especialment en primerenques edats, amb la manipulació d'objectes reals, mai podran ser remplaçats per un programa d'ordinador. En aquesta exhibició mostrarem alguns dels objectes geomètrics més coneguts en Topologia, una branca de les matemàtiques coneguda per considerar els objectes com si fossin de plastilina o goma elàstica. Grafs, fractals, trenes, superfícies, mosaics, poliedres i politops, una infinitat d'objectes geomètrics amb els quals aprendre i gaudir durant aquesta conferència divulgativa.


Sobre el conferenciant:
José Luis Rodríguez Blancas és professor de Geometria i Topologia a la Universitat d'Almeria. En els últims 3 anys ha centrat els seus esforços en divulgació, tant en el seu blog de Jocs Topològics http://topologia.wordpress.com , com en centres educatius i jornades obertes.
 

Data d'actualització: 18 de d’abril de 2012 07:56.

Llista de notícies
 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies