EdaT: Infantil, primaria i ESO Lloc: Taller didàctic
Aforament: 12-18 Duración: 1h - 1’15”
Aquest taller està orientat, preferentment a alumnes d'infantil, primària i ESO, atès que adaptem el nivell de les explicacions, tècniques i interpretació de resultats al nivell educatiu del grup.
La Paleontologia és una ciència fascinant, a través de la qual podrem conèixer organismes que han existit en la Terra fa milions d'anys. On vivien, de què s'alimentaven, com era la Terra en aquest temps i quins eren els animals i plantes més representatius de cada Era.
Aquest és un taller participatiu, dinàmic i adaptable a diversos nivells. Una activitat on els i les alumnes participaran activament, aprenent el que és un fòssil i el seu procés de fossilització, les seues característiques més visibles i tot el que ens compten de la història de la Terra i de la Vida a través dels seus esquelets i empremtes: la importància dels fòssils per al coneixement científic.
Per a això ens convertirem en paleontòlegs i paleontòlogues; treballarem de manera activa en un simulacre d'excavació real, realitzant la labor d'un paleontòleg en el camp i seguint el mètode científic. Aprendrem les tècniques i els instruments que s'utilitzen: pinzells, paletes, lupes, brúixoles, quadrícules. Usarem també llibres, manuals, pósteres i altres diversos materials de consulta per a classificar els fòssils obtinguts. Depenent del nivell també es durà a terme de manera individual y/o en grup interpretacions sobre els exemplars aconseguits després de l'excavació.
Objectius:
- Acostar alsi les alumnes la paleontologia d'una forma atractiva, lúdica i pràctica
- Fomentar actituds com la paciència, el respecte i introduir el treball en equip.
- Donar a conèixer la importància del treball dels científics i científiques.
- Conèixer i valorar els components bàsics del medi natural i algunes de les seues relacions, canvis i transformacions.
- Implementar valors com el respecte per la Naturalesa i el Patrimoni.
Que millor manera que desenrotllar el pensament científic i fixar coneixements que a través de l'experiència?
RESUM:
Taller on et convertiràs en paleontòleg per un dia. Desenterraràs fòssils en una excavació simulada, on a més aprendràs a utilitzar els instruments d'un paleontòleg de camp: lupes, brúixoles, instruments de mesurament, etc. I aprendràs a classificar i interpretar el significat i importància dels fòssils en la Història de la Vida en la Terra.