Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

L'equip del MUVHN va participar en la XIV edició d’Expociència

  • 2 de juny de 2022
L'equip del MUVHN va participar en la XIV edició d’Expociència

El passat 28 de maig vam estar en la festa de la ciència del Parc Científic de la Universitat de València.

Aquesta jornada, amb més de 100 activitats programades, es va emmarcar dins de l'any Internacional de les Ciències Bàsiques pel Desenvolupament Sostenible, amb el lema: "La ciència bàsica al centre de la innnovació i la sostenibilitat".

L'equip del Museu de la Universitat de València d'Història Natural va oferir una sèrie d'activitats científiques per als assistents a l'esdeveniment. Per als més xicotets de la casa, vam preparar una excavació paleontològica. L'objectiu de l'activitat era descobrir una sèrie de peces de puzle 3D d'un fòssil i assemblar-les amb els ulls tapats. A continuació, els participants havien d'esbrinar el nom del fòssil mitjançant l'ús de l'alfabet braille. Aquesta activitat s'emmarcava dins del nostre projecte FECYT orientat al desenvolupament de tallers de divulgació científica per a persones amb diversitat funcional i tots els públics.

Una altra de les activitats que organitzem va ser "Què ens compten els pics?", també integrada dins del projecte FECYT. En aquesta activitat els participants van poder aprendre sobre la morfologia dels diferents becs que presenten els ocells en funció de la seua alimentació. A més, també vam posar a la seua disposició una sèrie de codis QR per a gaudir de la fonoteca d'ocells del MUVHN.

D'altra banda, habilitem una zona de microscòpia per a l'observació de microorganismes marins presents en l'arena de la platja.

A més, el nostre chroma i la nostra benvolguda mascota, el Pachyrhinosaurus, van causar sensació entre els més xicotets, però també entre els majors!

Imatges:
Galeria d'imatges