Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

La UV s’uneix al dol per l’incendi a València

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de febrer de 2024
Banderes de rectorat a mitja asta

La ciutat de València ha declarat tres dies de dol oficial per l’incendi que ha afectat dos edificis residencials. La Universitat de València s’uneix al dol declarat per la ciutat i ha suspès els actes institucionals oficials i les activitats de caràcter cultural previstes per a aquests pròxims tres dies. La rectora de la UV, Mª Vicenta Mestre, ha traslladat a l’alcaldessa de València, al president de la Generalitat i a la delegada del Govern l’oferiment de la Universitat per donar suport a les víctimes, tal i com va expressar als membres de la comunitat universitària afectats per l’incendi.

La vesprada del passat 22 de febrer un incendi de grans proporcions va afectar dos edificis residencials localitzats a la ciutat de València causant víctimes mortals i ferits.

La Universitat de València s’ha unit als tres dies de dol oficial declarats per l’Ajuntament de València, i les banderes que onegen als edificis oficials de la UV ho faran a mig pal.

Com a part del dol institucional, la Universitat de València, que manté la seua activitat ordinària i programada, ha suspès els actes institucionals, les activitats de caràcter cultural i lúdic que tenia previstes, així com la participació dels membres del Consell de Direcció en actes públics.

Suspensió d’activitats

Així, la presentació de la falla immaterial prevista per a aquest divendres al Centre Cultural La Nau de la UV ha estat ajornada.

La conferència ‘Amors i afectes. Relats íntims a través de l’arxiu personal de Joaquín Sorolla’, que anava a pronunciar-se aquesta vesprada a l’Aula Magna de l’històric edifici de la Universitat al carrer de La Nau també, i el col·loqui ‘Akelarre! Les bruixes en la cultura popular’ programada per l’Aula de Còmic de la UV se celebraran en altres dates.

La jornada de formació per a representantes i representants d’estudiants programada per al dissabte 24 de febrer tampoc se celebrarà, i es programarà en una altra data.

La Universitat de València manté les seues activitats docents i investigadores i de transferència de coneixement, així com el funcionament dels seus serveis amb total normalitat, però ha suspès les activitats de caràcter lúdic vinculades a programes que mantenen la seua programació prevista, com és conèixerUV.

Oferiment de suport

La rectora ha contactat amb membres de la comunitat universitària afectats per l’incendi i els ha expressat la solidaritat de la Universitat i els ha oferit els serveis de suport de la Universitat en aquests difícils moments.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha traslladat a l’alcaldessa de la ciutat, Mª José Catalá, al president de la Generalitat, Carlos Mazón, i a la delegada del govern d’Espanya a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, l’oferiment de la UV per donar suport a les víctimes a través de la xarxa de clíniquesUV.