Logo de la Universitat de València Logo Museu de la Universitat de València d'Història Natural Logo del portal

  • Calendari MUVHN 2023

Hui, dijous 15 de febrer, el Museu de la Universitat de València d'Història Natural (MUVHN) celebrarà el seu 6é aniversari

  • 15 de febrer de 2024
Hui, dijous 15 de febrer, el Museu de la Universitat de València d'Història Natural (MUVHN) celebrarà el seu 6é aniversari

El museu, situat en el centre del campus universitari de Burjassot-Paterna, es va inaugurar en 2018.

Des de llavors el nombre de visitants, alumnes de pràctiques d'empresa de màster i diversos graus (matemàtiques, història, biologia, ciències ambientals, química i enginyeria química, entre altres), treballs de fi de màster, col·laboració i participació en exposicions temporals amb importants fons zoològics, paleontològics i geològics, visites d'investigadors nacionals i internacionals, convenis amb diverses entitats i donacions de col·leccions científiques de diversa naturalesa ha anat en augment.

El museu presenta dos sales expositives. A la sala de zoologia es poden contemplar una àmpliacol·lecció d'aus, juntament amb mamífers terrestres i marins, representants tant de la fauna local com exòtica; a la sala de paleontologia i geologia es mostren col·leccions de minerals, roques organitzades segons el seu procés de formació, i una col·lecció paleontològica que recorre la història de la vida en la Terra des dels seus inicis fins a l'actualitat, finalitzant el recorregut amb una col·lecció de cranis que mostra l'evolució del nostre llinatge.

Molts dels exemplars exposats es consideren històrics, en provindre dels fons originals de l'antic Gabinet d'Història Natural de la Universitat de València que, per la seua història i antiguitat, donen visibilitat a un llegat de més de 200 anys en alguns casos.

Com a anys anteriors, en el nostre aniversari, es compartirà amb tot el públic visitant les nostres col·leccions a través de visites guiades gratuïtes, en dos torns: a les 11.00 i 12.00 hores de hui. A més, es podrà presenciar alguna de les labors desenvolupades pel personal del museu, com la digitalització d'exemplars i impressió de models 3D, en disposar d'un laboratori per a això específic.

Veuen a visitar-nos, fes-te fotos amb els nostres xicotets Pachyrhinosaurus i exemplars digitalitzats 3D de les nostres col·leccions gràcies a la Realitat Augmentada (AR). T'esperem de 10.00 a 15.00!!

Presentació en pdf

La Nau

Imatges: