University of Valencia logo Logo Natural History Museum of the Valencia University Logo del portal

  • MUVHN Calendar 2023

CURS DE MINERALOGIA: creació de balança hidroestàtica i models 3D

  • November 5th, 2021
CURS DE MINERALOGIA: creació de balança hidroestàtica i models 3D

El museu de la Universitat de València d'Història Natural juntament amb el Cefire (científic, tecnològic i matemàtic) de València, han organitzat un curs per a docents d'ensenyament secundari enfocat a l'aplicació de noves activitats i tècniques de digitalització 3D en la docència relacionada amb la geologia (minerals i roques).

Una de les activitats més cridaneres ha consistit en la creació d'una balança hidroestàtica de baix cost per a estimar la densitat dels minerals i poder identificar-los. També s'ha treballat amb altres propietats físiques i s'ha aprés a realitzar registres fotogràfics de caràcter científic.

Sens dubte la creació de models 3D de minerals i roques a partir simplement d'un mòbil mitjançant la tècnica fotogramètrica, ha sigut l'activitat més innovadora i tecnològica que s'ha realitzat els models de la qual poden utilitzar-se per a la creació de col·leccions virtuals 3D, generació de codis Qr associats als models 3D, impressió 3D dels models o visualització de realitat augmentada. Totes aquestes aplicacions tractades en el curs han tingut un bon acolliment per les utilitats que proporcionen en la docència.

 

 

Images: