Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Special Issue sobre Sostenibilitat i Economia del Bé Comú a la revista Sustainability

  • 13 de març de 2020
Image de la noticia

La Professora Vanessa Campos, coordinadora de projectes de la Càtedra EBC, será la Gest Editor del Special Issue sobre Sostenibilitat i Economia del Bé Comú a la revista Sustainability, amb un factor d’impacte 2.592

Aquest número especial inclourà articles que abasten una àmplia gamma d’aspectes relacionats amb l’Economia del Bé Comú  com a marc per a operacionalitzar la sostenibilitat en el context empresarial.

Sostenibilitat i Sostenibilitat Corporativa són temes que han guanyat molta atenció en l’àmbit empresarial. El debat ha passat de la Responsabilitat Social Corporativa a la Sostenibilitat Corporativa. En conseqüència, hi ha un interès creixent pels marcs de gestió que ens permeten integrar i controlar la sostenibilitat corporativa en l’estratègia empresarial.

Així mateix, l’agenda 2030 fixada per les Nacions Unides defensa la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a nivell corporatiu seguint un enfocament multi-stakeholder. Alguns marcs de sostenibilitat (com ara el SDG Compass, entre d'altres) han demostrat la seua usabilitat i eficàcia en les grans empreses. No obstant això, la seua aplicabilitat a les xicotetes i mitjanes empreses (PIME) està baix escrutini. Per tant, la disponibilitat de marcs de sostenibilitat adequats per a les PIME, com l'EBC, pot ser crucial per a la bona implementació dels ODS en la majoria de les empreses.

Per tant, són benvinguts els treballs sobre la contribució del marc de l’ EBC a la integració de la sostenibilitat i, els ODS, a l’estratègia empresarial des d’un punt de vista empíric. Els treballs seleccionats per a aquest número també poden abordar novetats teòriques i metodològiques.

Descarregar el fullet informatiu