UVsportsUniversitat de València Logo del portal

La selecció d'esquaix de la UV es prepara per al Campionat Autonòmic d'Esport Universitari 2023

  • Web and Marketing Unit
  • Cristina Soriano Cabellos
  • March 24th, 2023
Membres de l'equip d'esquaix

El proper dimecres 29 de març se celebrarà la competició oficial CAEU en les instal·lacions de la Universitat Politècnica de València. Un any més, l'equip de la Universitat de València s'esforçarà al màxim per a revalidar l'or del passat curs.

L'equip d'esquaix de la Universitat de València (UV) encara una setmana decisiva a nivell competitiu. El dilluns 27 tenen la 1a ronda dels play offs de la ‘Lliga interna Hivern Vera Squash’, una lliga que disputen la UV i la Universitat Politècnica de València (UPV) i que els serveix de calfament per al Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CAEU).

“L'any passat vam aconseguir l'or en la categoria masculina i per equips quedàrem en segona posició, enguany ens sentim més preparats, hem entrenat més i estem decidits a millorar els resultats de l'anterior CAEU”, assegura el seleccionador de l'equip d'esquaix de la UV, Enrique Moreno.

A més d'entrenador, Quique Moreno és un jugador més de l'equip, ja que en el CAEU d'esquaix, a diferència d'altres esports en els quals només pot participar alumnat, també pot competir PDI i PAS. La resta de la selecció d'esquaix, que representarà a la UV al CAEU, la conformen Luis Franco, Ernest Revert i Andrea Serge.

El dimecres 29 de març els nostres jugadors i jugadores d'esquaix s'enfrontaren amb la resta d'universitats valencianes, on tindran l'oportunitat de demostrar tot el que han treballat al llarg de l'any. “Entrenem una vegada a la setmana durant dues hores, però completem els entrenaments i la preparació amb les partides de la lliga d'hivern UV-UPV, que va començar a l'octubre” conta Quique Moreno. “Una vegada finalitzada la primera fase classificatòria, passem als Play Offs. En els pròxims dies començarem els encreuaments de partides i intentarem arribar a la final que es disputarà els dies 8 i 10 maig”, explica el responsable d'esquaix de la UV.

Molt accessible i fàcil de practicar, l'esquaix augmenta la força muscular i la resistència, a més de ser un excel·lent exercici cardiovascular. “És un esport dinàmic i molt divertit, consumeix molta energia i serveix com a vàlvula de fugida enfront de l'estrés” assegura Quique Moreno, “a més, l'ambient en l'equip és immillorable, ens hem fet amics i la dinàmica de companyonia és molt fluida”, afig. L'equip actual d'esquaix està format per 7 persones, 6 homes i 1 sola dona, “eixa desigualtat és inacceptable, per això m'agradaria fer una crida a totes les dones, i en general a tota la comunitat universitària, perquè s'animen a provar, és un esport divertidíssim i estic segur que els agradarà”, conclou el seleccionador.

L'equip s'esquaix de la UV entrena els dimecres de 13 a 15 hores en les pistes de la UPV. Si t'agrada aquest esport o vols conéixer-lo, no dubtes a posar-te en contacte amb el coordinador d'esquaix de la UV, Quique Moreno, pots assistir als entrenaments i provar sense cap compromís, segur que no et penedeixes!

Images: