Universitat de ValènciaFacultat de Psicologia Logo del portal

  • Porta de la Facultat

Exposició 'Fidelitats a contracorrent. El món dels Martínez Guerricabeitia’

Els germans Martínez Guerricabeitia.

Schedule: From 13 march 2018 to 27 may 2018. Tuesday, wednesday, thursday, friday, saturday and sunday at 10:00 to 14:00.

 

Place: Sala Capitular del Monestir de Sant Miquel dels Reis (Av. de la Constitució 284, València)

 
Description:

La família Martínez Guerricabeitia acompanya la memòria d’un segle d’Espanya, des del fervor idealista dels llibertaris de primers de segle XX fins a les inquietuds públiques actuals. Els dos germans, José i Jesús, fortament influïts pels ideals culturals i socials del pare, van triar participar en aquesta història nadant sempre a contracorrent de les idees dominants en cada moment, preservant una mirada crítica recolzada en fortes aspiracions utòpiques. Van aconseguir construir una empresa editorial tan decisiva com ‘Ruedo Ibérico’ i una col·lecció d’art plenament característica de la pintura política i social de la segona meitat del segle XX, llegant a les generacions actuals una memòria imprescindible de la resistència contra els totalitarismes i dels combats a favor de la llibertat.

Horari:

-De dimarts a divendres: de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

-Dissabtes, diumenges i festius: d'11 a 14 hores.

-Festius oberts en el període: 29 de març, 1 de maig.

Visites guiades per a grups a través del web de l'organització.

Entrada lliure.

 
Organized by:

Fundació General de la Universitat de València-Col·lecció Martínez Guerricabeitia i Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Col·laboren: Arxiu del Regne de València, Arxiu Històric de la Universitat de València, Biblioteca Històrica de la Universitat de València, IES nº1 de Requena.

Comissariat: Miguel Corella, José Martín, Francisco Sebastián i José Luis Villacañas..

http://www.fundaciouv.es/cmg/

 

Contact: cmg.fguv@uv.es

 
More information:
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy