Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) Logo del portal

Cabina de cultiu estàndard

Hivernacle
Cabina de cultiu estàndard
Marca: Hivernacle tipus “venlo” (10 Unitats)
Tipus: Instal·lació/Unitat

Cabina de cultiu estàndard en hivernacle tipus “venlo”, amb control de temperatura, humitat relativa, CO₂, il·luminació i reg a través del sistema de control i regulació integral de clima i reg Ridder Multima.

Descripció

Disposa de 2 taules de cultiu independents, de 4 m² de superfície cadascuna. Amb rodes i ajust de l'altura, són vàlides per a cultivar plantes de diferents grandàries. Com a complement, compten amb microtúnel de plàstic per a propagació i aclimatació de cultiu in vitro a ex vitro.

Equipada amb un sistema de climatització eficient, tipus inverter, i sistema d'humidificació que permeten treballar en un ampli rang de temperatura (12-50 °C) i humitat relativa (30-100%). Ventilació d'obertura zenital amb malla anti-trips. Amb possibilitat de controlar i dosar CO₂ de manera automàtica.

Compta amb dos sistemes d'il·luminació artificial que s'adapten a les característiques desitjades en cada tipus de cultiu i assaig: Un sistema d'il·luminació tradicional amb llums de sodi d'alta pressió de 400 w i un altre amb tecnologia LED, desenvolupat específicament per a horticultura, que fomenta el desenvolupament de la planta, el cultiu de teixits vegetals i la propagació. Els llums LED de Valoya, tenen un espectre continu AP673L que afavoreix el creixement vegetatiu i produeix una ràpida acumulació de biomassa, millorant la qualitat de les plantes, a més d'estalviar energia. Aquests llums BX180 tenen la possibilitat, de regular la intensitat, podent adaptar-la a les necessitats de cada cultiu. Segons la mena d'assaig, existeix la possibilitat de seleccionar un dels dos tipus d'il·luminació disponibles o combinar els dos.

Disposa de diferents sistemes de reg per a adaptar-se a les necessitats de cada experiment: reg localitzat per degoteig, reg per immersió, etc. Connectada al Sistema de dosatge automatitzat d'aigua i fertilitzants, Ridder Fertimix, que permet dissenyar d'una manera eficient i controlada, diferents solucions nutritives, en funció de l'espècie vegetal, del estadi de desenvolupament del cultiu, de les condicions climàtiques, composició de l'aigua de partida i de l'estació de l'any.

Inclou sensor termoventilat de bulb humit-sec MTV Active per a mesurament de temperatura i humitat, sensor de radiació PARELL, model Licor LI-190R-DL-5 Quàntum i sensor per al mesurament de CO₂.

Preses elèctriques, aigua de xarxa i aigua osmotitzada.

Connexió a internet mitjançant la xarxa Wifi de la UV.

Aplicacions pràctiques

La principal aplicació de l'equip és la propagació i manteniment integrat d'espècies vegetals, destinades a la realització d'assajos estàndard en condicions ex vitro i aclimatació d'in vitro a ex vitro, així com d'experimentacions que requerisquen sotmetre a les plantes sota unes condicions climàtiques extremes i d'ús de recursos naturals.

A través dels serveis que s'ofereixen en la Secció, tots els agents involucrats en la cadena de producció agro-biotecnològica troben una important eina per al desenvolupament de noves tecnologies, productes i serveis d'I+D+i, fomentant la investigació d'excel·lència i la generació de riquesa en l'agricultura del futur, dins d'un entorn sostenible.

Certificacions de qualitat

Certificació ISO 9001:2015 (Nº de certificat: Bureau Veritas ES109323)

Condicions d'ús

Infraestructura o espai de cultiu en règim de lloguer.

Estructura/es UV que ho gestiona
Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE)
Contactes
  • Navajo Martinez, Cristina
  • PAS-E.T.S. Investigacio
Veure fitxa