Logo de la Universitat de València Logo Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE) Logo del portal

Plataforma Massarray

Plataforma Massarray
Plataforma Massarray
Marca: Agena Biosciences, Massarray Compact®. Applied Biosystems, GeneAmp® PCR System 9700. Applied Biosystems, Proflex® Dual384 PCR System 9700.
Tipus: Equip

La plataforma Massarray s'encarrega de l'estudi, amb finalitats d'investigació, de mostres de tipus biològic a través del mapatge fi de seqüències d'ADN, així com de l'anàlisi de fenòmens de metilació. Amb aquest equip es poden analitzar desenes de variants de l'ADN com SNPs, insercions o deleccions en centenars de mostres en poc temps amb un gran grau de precisió i sensibilitat. També és possible analitzar mutacions somàtiques com les presents en mostra d'origen cancerigen. Finalment, es poden quantificar el grau de metilació de CpG individuals en seqüències curtes d'ADN de manera quantitativa.

Descripció

El sistema Massarray Compact®, està format per un robot nanodispensador SAMSUNG, que deposita les mostres processades en microplaques de 384 pouets (Spectrochip®), i un espectròmetre de masses MALDI-TOF de la marca BRUKER amb el qual s'analitzen les mostres d'ADN contingudes en aqueixes microplaques.

L'espectròmetre de masses, d'acord amb la tecnologia MALDI-TOF, projecta un làser sobre els fragments d'ADN situats en la placa de manera que aquests volen per un tub a buit. El temps de vol de cadascun d'aquests fragments d'ADN depén de la massa d'aquest i, per tant, de la seua seqüència. D'aquesta manera es pot conéixer la seqüència exacta d'un fragment d'ADN o, sent aquesta coneguda, el grau de metilació de les CpGs contingudes en la seua seqüència.

Addicionalment, el laboratori consta d'un divers equipament per a la recepció, magatzematge i processament de les mostres d'ADN, cèl·lules o teixits a tractar. És de destacar el robot dispensador de líquids MATRIX, que facilita i accelera el treball amb plaques de 384 pouets. Igualment, el servei consta dels termocicladors Gene AMP 9700 de 96 pouets, i el Proflex de 384 pouets per a l'amplificació de mostres d'ADN.

En conjunt, aquest equipament permet treballar amb mostres d'ADN a una concentració mínima de 5ng/µl. La tecnologia multiplex, pròpia d'aquest sistema, permet realitzar desenes d'assajos diferents en cadascun dels 384 pouets de les plaques. D'aquesta manera l'estudi simultani (en el mateix pouet), per exemple, de diversos polimorfismes d'un nucleòtid o de l'expressió de diferents gens, s'abarateix considerablement i només requereix d'una mínima quantitat de l'ADN en qüestió.

Aplicacions pràctiques
  • Genotipat de variants de l'ADN Multiplex. Iplex Gold.
  • Determinació de mutacions somàtiques. Oncofocus.
  • Caracterització de mostres de biobancs i llibreries d'ADN. Iplex Sample Id.
  • Quantificació del grau de metilació de l'ADN. Epityper.
Certificacions de qualitat

ISO 9001

Condicions d'ús

Servei d'anàlisi. Contactar amb el personal del laboratori per al disseny experimental, pressupostos i lliurament de mostres.

Estructura/es UV que ho gestiona
Unitat Central d'Investigació de Medicina (UCIM)
Contactes
  • Buso Saez, Enrique Jose
  • PAS-E.T.S. Investigacio
Veure fitxa