UVCulturaExtensió UniversitàriaUniversitat de València Logo del portal

L'ESCRIPTURA DEL GUIÓ PER AL CINEMA DE TERROR. TÈCNIQUES, RECURSOS, FILOSOFIA I ESTRUCTURA.16h.

  • 9 de juny de 2023
Image de la noticia

Curs dirigit a:
Professionals de l'audiovisual (guionistes, realitzadors…), redactors de continguts, estudiants de cinema, Belles arts i Història de l'Art i professionals de l'escriptura que vulguen reciclar la seua carrera cap a l'audiovisual.


Eixides professionals del curs
Guió, realització i producció audiovisual.
Àmbits de coneixement
Comunicació i escriptura creativa

Des del cinema clàssic, el cinema d'horror ha sigut un dels gèneres més atractius tant per al públic, com per als cineastes i guionistes, que han vist en aquest camp un terreny excel·lent per a obrir-se pas en el món del cinema, però també per a experimentar i portar al límit les possibilitats narratives i el mitjà. El cinema de terror resulta, per tant, un camp de professionalització especialment atractiu tant per les seues possibilitats artístiques com de mercat; però també, com han demostrat nombrosos directors i guionistes, una eina de crítica social valuosíssima pel seu capaç de compaginar la reflexió amb l'atractiu popular.


En el present curs, comptarem amb dues parts, una més teòrica, impartida pel Dr. Luis Pérez Ochando i per Antonio José Navarro, i una altra, més extensa, de caràcter pràctic, impartida per l'escriptor i guionista professional, Dr. Rubén Sánchez *Trigos, especialitzat en ficció d'horror. A través de les diferents sessions programades, estudiarem les estructures narratives més eficaces del gènere, com construir una història de terror, com crear personatges amb els quals l'espectador es puga identificar, les principals eines, recursos i tècniques, així com quins efectes volem aconseguir en l'espectador.

Calendari d'impartició
Sesió    Data       Horari      Lloc
1          14/07/23 17h a 20h Centre Cultural La Nau – Sala Bigues
2          17/07/23 17h a 20h Centre Cultural La Nau – Aules Seminari
3          18/07/23 17h a 20h Centre Cultural La Nau – Aules Seminari
4          19/07/23 17h a 20h Centre Cultural La Nau – Aules Seminari
5          20/07/23 17h a 20h Centre Cultural La Nau – Aules Seminari

Fitxa

Automatrícula