Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

Presentació del Projecte Quàntum Spain a València

  • Servei d'Informàtica
  • 28 de febrer de 2024
Image de la noticia

El dia 19 de febrer es va presentar el projecte Quàntum Spain en la sala d'actes de la Biblioteca de Ciències "Eduard Boscà" al campus de Burjassot de la Universitat de València. Es tracta d'un projecte que cerca impulsar la investigació i l'aplicació de la computació quàntica a Espanya, i així crear un ecosistema per al desenvolupament d'aquesta prometedora tecnologia.

Durant l'acte, el Prof. Jose Manuel Claver, coordinador de la ICTS UV Tirant (node de la Comunitat Valenciana de la Xarxa Espanyola de Supercomputación o RES) i membre del Comitè de Seguiment del Projecte, així com el tècnic de Quàntum Spain, Carlos Hernani Morales, van presentar els objectius principals del projecte i els serveis que es proporcionaran en el marc d'aquesta iniciativa, que es coordinaran a través del RES.

Els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer les línies d'investigació dels grups d'investigació de Quàntum Spain a la Comunitat Valenciana, que aborden tant temes relacionats amb la construcció i el disseny d'aquesta mena de computadors, com els relacionats amb els algorismes quàntics i la seua aplicació pràctica en múltiples camps, alguns tan d'actualitat com és la intel·ligència artificial (IA). En la presentació van participar, el Dr. Armando Pérez (Prof. de la UV), la Dra. Carmen G. Almudéver, (Investigadora distingida de la UPV), el Dr. José David Martín (Professor de la UV) i el Dr. Germán Rodrigo García (Investigador Científic del CSIC (IFIC).

Durant la presentació, es va ressaltar la importància de la col·laboració interdisciplinària i la creació de sinergies entre institucions acadèmiques, centres d'investigació i empreses del sector.