
Acaba d'instal·lar-se la versió 2.0 de l'aplicació "webDisco", la interfície web que ens permet treballar amb els espais de disc virtual des de qualsevol lloc d'Internet, encara que no disposem de connexió SMB o AFP o d'un client FTP.
S'exposen a continuació els canvis més destacats pel que fa a la versió anterior.
Nova aparença:
- Repàs total de l'aparença per adequar-ho millor a la nova web UV.
- Re-dibuixats la majoria de les icones.
- WebDisco s'ha preparat per suportar múltiples estils (skins). La nova aparença és el primer d'ells.
- S'ha implementat el suport multilingüe. Llargament esperat, però que ha implicat una profunda reescriptura de tota l'aplicació.
- S'ha traduït al valencià i a l'anglès. Ambdues traduccions són ara accessibles directament des de la capçalera i entren automàticament segons l'entorn d'usuari (Postman).
- Els títols han estat escurçats, afegits al marc de la finestra i mostren la carpeta/fitxer en la qual s'està. Això permet ara que els marcadors i l'històric del navegador tinguin textos més significatius.
- Es realça en gris la línia assenyalada quan s'està en l'índex d'una carpeta. S'han resituat les icones de carpeta.
- En els espais de Recuperació es canvia el fons (a "interestel·lar") i la carpeta apareix com de només lectura; tot això per evitar confusions i no fer l'efecte errònia que es pot escriure en ells.
I a més:
- S'ha implementat la possibilitat de carregar la icona d'una carpeta des d'un URL en el formulari per editar la "info" de la carpeta.
- El renomenar i el crear actuen en prémer "enter" (abans cancel·laven, la qual cosa confonia molt). Això mateix s'ha fet extensiu a altres comandos.
- Nou "miniwiki" pel "info" d'un fitxer/directori. Atès que els pegats de seguretat contra els XSS impedeixen posar HTML pur en la "info" d'un fitxer o directori, s'han habilitat les *siguentes abreviatures:
***sss** Escriu "*sss" en negreta.
++*sss++ Escriu "*sss" en vermell.
==*sss== Escriu "*sss" en verd.
http(s)://...(*jpg|*png|*gif) Insereix la imatge la URL de la qual s'indica.
- Ara és possible veure les notícies anteriors. Picar en "Més notícies" quan s'estan visualitzant les novetats (recordar que les novetats sempre es poden tornar a veure encara que s'hagin ocultat, simplement picant a "veure novetats" a la pàgina d'entrada a webDisco).
- L'editor Xinha ara escala verticalment amb la finestra.
- Els .htm ara també són editables en Xinha.
- Picar en un fitxer d'un espai web ho obre en el servidor web. Abans, la visualització s'obria en el propi webDisco, amb el que no sempre era igual. A més, l'URL de visualització ara és l'URL públic, amb el que els usuaris no es confondran enviant als seus corresponsals URL's que només són accessibles per a ells.
- En un espai web, hi ha una icona (una petita teranyina) al costat de cada carpeta, per poder obrir-la en format web directament, sense haver d'entrar primer en la carpeta. També es tracta aquí de recordar que hi ha una manera privada i una altra pública d'accedir.
- Noves Accions: antivirus i enviar a la consigna, aplicables a tots els fitxers i carpetes.
- L'acció "antivirus" comprova amb l'antivirus Clam un fitxer o tots els fitxers d'una carpeta, però SENSE entrar en *SUBCARPETAS.
- L'acció "enviar a consigna" permet crear de cop una consigna que conté tot el contingut d'una carpeta, perquè el nostre corresponsal (al que enviem l'URL que ens proporciona la consigna) pugui després descarregar-se un o diversos fitxers en un "zip". No es creen consignes en el llistat públic. Veure http://consigna.uv.es si no es coneix la "consigna de la UV".
- Aplicació completa per a Passades de diapositives. A més de la icona de "veure miniatures" que apareix quan es visualitza una carpeta amb imatges, ara apareix una icona de "passada de diapositives". L'aplicació és capaç de:
- Manejar centenars d'imatges de 10*Mpx o més.
- Mostrar una taula de miniatures on escollir la imatge que ens interessa.
- Efectuar una passada de diapositives amb temps i tipus de transició configurable mitjançant desplegables.
- Entrar en pantalla completa real (en els navegadors més moderns) o en tota la finestra.
- Obrir un "pop-up" per mostrar cada imatge independentment.
- Funcionen les tecles de "enrere", "avanci" (fletxes), "començar/parar passada" (espai), "entrar/sortir de pantalla completa (tornada).
- En una pantalla Tàctil (iPad, iPhone, ...) avança o retrocedeix amb un gest a esquerra o dreta.
- Si hi ha definida una "info" per a una imatge, aquesta es mostra en la part inferior de la mateixa, com el seu títol, juntament amb el nom del fitxer imatge.
- Introduïts diversos pegats de seguretat, principalment per limitar la possibilitat de fer XSS. A causa d'això ara ja no és possible introduir HTML en el "info" d'una carpeta o fitxer (veure més amunt, "miniwiki").
- La "info" d'un directori es guarda ara Dins del directori.
- (beta) Possibilitat de Muntar una unitat remota (SMB) en usuari I grup. S'ha configurat el suport preliminar per a aquesta funció. Contactar amb el SIUV si es desitja usar en algun cas concret.
- Actualitzat l'editor HTML Xhina a l'última versió (0.96.1). Observar que el Xinha NO suporta el Safari de IOS.
- El "SpellCheck" (ortografia) de Xhina torna a funcionar.
- Instal·lats els diccionaris fr, en, es, ca (valor per defecte) per el SpellCheck.
- Afegit un botó per poder ocultar la capçalera en pantalles petites. Es tracta d'una fletxa cap amunt damunt de la barra de capçalera d'una carpeta.