Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

Actualment s'ofereixen diversos tipus d'enregistraments segons les seues necessitats.

Gravació d'un mUVie

Un mUVie significa "Materials Universitaris Virtuals per a la Investigació i l'Ensenyament". Consisteix en un vídeo en el qual apareix el ponent i la presentació de diapositives o pantalla del seu ordinador. En un mUVie es personalitza la presentació del vídeo amb rètols i informació rellevant, alhora que es mostra la presentació del docent al costat de l'àudio i vídeo del mateix, obtenint un vídeo professional i de qualitat. La durada d'un mUVie no sol superar els 20 minutos, encara que és possible planificar sèries de vídeos d'aquesta durada aproximada.

Un mUVie també permet l'enregistrament d'una classe consistent en un o diversos mUVie's. Si la classe que s'imparteix supera els 20 min. de durada, s'estableixen blocs de vídeos, de manera que el conjunt dels mateixos corresponguen amb els continguts de la planificació.

mUVie amb presentació tipus ppt mUVie amb vídeo mUVie amb Prezi o similar mUVie amb possibilitat d'escriptura (tableta gràfica)

Tipus de MUVie Descripció Exemples
mUVie amb ppt Es mostra una presentació o la pantalla de l'ordinador Veure exemple
mUVie amb vídeo Es visualitza un vídeo al costat del ponent Veure exemple
mUVie amb Prezi Es mostra una presentació amb Prezi Veure exemple
mUVie amb Tablet Es permet que el ponent escriga a mà alçada Veure exemple
mUVie amb càmera zenital Es poden mostrar objectes físics Veure exemple

Gravació de conferències

Es compta amb un equip portàtil per a l'enregistrament i emissió de conferències en directe que s'organitzen des de la Universitat de València. Per a sol·licitar el servei d'enregistrament de conferències, és requisit indispensable que aquestes siguen de contingut didàctic i que tinguen relació amb la innovació educativa.

Videoconferències

Es poden realitzar videoconferències en la UV usant la plataforma UVD 2.0 o videoconferències IP usant programari de Polycom instal·lat en les sales del SFPIE o del SIUV.

Les sales virtuals UVD 2.0 de la UV, funcionen en qualsevol ordinador personal amb uns requisits mínims i també des de fora de la UV, per la qual cosa no és necessari acudir a una sala física dins de la UV per a realitzar la nostra videoconferència, reunió, xarrada, classe o esdeveniment, llevat que siga necessari per motius d'espai o equipament.

Professorat i personal de la UV poden sol·licitar una sala virtual de videoconferència i impartir la seua classe o mantenir la seua reunió des del seu propi despatx, domicili, etc.

Gravació de la classe/reunió/videoconferència:

La plataforma de sales virtuals de la UV, basada en Tova Connect, ja permet per si mateixa la possibilitat de gravar la videoconferència, que queda emmagatzemada en el servidor del SIUV. Si usem aquest sistema de videoconferència i hem posat a gravar la videoconferència, només quedarà sol·licitar l'enregistrament d'aqueixa reunió/classe a connect@uv.es

Si per contra desitja realitzar una videoconferència IP de forma presencial en alguna de les aules d'enregistrament del SFPIE o del SIUV, l'enregistrament o captura la realitzarà el tècnic de la sala o el programari que s'utilitze per a açò.

Informació referent al servei de videoconferències en la UV