
Cicle de Conversatoris
cafè i trobada amb expertes per reflexionar i dialogar
dijous 19 de setembre - 11 hores -Sala d'Actes
El Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives arranca el curs amb un cicle de conversatoris
El Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives arranca el curs 2024-2025 amb un cicle de conversatoris, una trobada acadèmica entre vàries expertes que dialogaran amb el públic universitari sobre temes d'actualitat oferint noves perspectives a partir de les seues experiències. Les tres sessions del cicle, a les 11 hores, s'iniciaran amb un cafè de benvinguda minuts abans per generar un espai idoni al debat i intercanvi d'idees.
Les persones en el centre de la Intel·ligència Artificial és la primera de les tres sessions, el proper dijous 19 de setembre a les 11 hores al saló d'actes de la Facultat de Socials. Comptarà amb Mª Angeles Sallé, doctora en Ciències Socials i experta en polítiques públiques de desenvolupament socioeconòmic, igualtat i societat digital i amb Capitolina Díaz, catedràtica del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València. En aquesta sessió s'abordaran temes com la necessitat d'humanitar la IA, de posar al centre les persones i les cures així com la necessitat d'aproper les TIC on estudien majoritàriament les dones, les àrees d'Humanitats i Socials.
Les polítiques d’inclusió i antidiscriminació a la Universitat serà la segona de les sessions del cicle de conversatoris a propòsit, en aquesta ocasió, dels recentment aprovats pla de diversitat i pla de discapacitat de la Universitat de València. Es compa per al debat amb Marta Cruells, doctora en Ciència Política per la UAB i especialista en els àmbits de recerca de teoria de gènere, interseccionalitat, envelliment, anàlisi de moviments socials, sistemes penals i anàlisis i avaluació de polítiques públiques. Compta amb diverses publicacions en llibres i revistes científiques d'impacte. Al llarg de la seua trajectòria professional ha coordinat també diverses avaluacions de polítiques d'equitat i assessorat a administracions i entitats i actualment és cap de gabinet de la Regidoria de Relacions Internacionals i de Feminismes i LGTB de l'Ajuntament de Barcelona i amb Ruth Mestre, professora de filosofia del dret i integrant del Institut Universitaris d'estudis de les dones Universitat de Valencia, es especialista en Teoria feminista de Dret. Tindrà lloc el dimarts 1 d'octubre a les 11 hores al saló de graus de la Facultat de Psicologia.
Mitologies de la lingüística: comunicació no sexista i llibertat discursiva és la tercera de les sessions. En aquest cas, amb motiu de la presentació de la nova Guia d'Igualtat en el Llenguatge de la Universitat de València. Comptarà amb Maribel Rodríguez Ponce, doctora en Filologia Hispànica i professora titular de l'Àrea de Lingüística General de la UEX, especialista en Lingüística i directora de l'Institut Universitari de Recerca de Lingüística i Llengües Aplicades de la UEX (LINGLAP) i Mercedes Quilis i Marta Pilar Montáñez, professores titulars de Filologia Espanyola UV i intregrants del grup Lingualitarias i autores de la guia. L'acte tindrà lloc dilluns 7 d'octubre a l'espai cultural Isabel Clara Simó de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.
Llista d'enllaços: