Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

La professora Yaiza Pérez Alonso guanya el premi Salvador Giner de l'Institut d'Estudis Catalans

  • April 1st, 2022
Image de la noticia

Aquesta és la primera edició d'un premi que té per objectiu promoure i distingir la realització de tesis doctorals en llengua catalana en els camps, entre d'altres, de la comunicació i l'antropologia, el dret, l'economia i la sociologia i la ciència política. En aquesta edició, han optat al premi onze obres.

La professora del departament de Sociologia i Antropologia Social de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València ha guanyat el premi Salvador Giner de tesis doctorals que atorga la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

El premi li ha estat atorgat per la tesi "Presència i ús del valencià en l'àmbit comercial" defensada el passat mes d'octubre en el marc del programa de Doctorat en Ciències Socials de la Universitat. El treball analitza la situació del comerç valencià a partir d'un estudi de camp realitzat a un total de 1865 establiments comercials d'Elx, Alacant, Alcoi, Gandia, València i Castelló.

Una de les seues principals conclusions és que hi ha una clara tendència disglòssica, amb una subordinació del valencià, front el castellà i apunta a l'impacte potencial d'una acció institucional i normativa en aquest camp.