Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

El Col·legi Major Rector Peset acull el seminari ‘Ciència entre disciplines’ els mesos d’octubre i novembre

  • 11 octubre de 2018
Image de la noticia

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València i l’associació cultural Piratas de la Ciencia organitzen els seminaris ‘Ciència entre Disciplines’ durant els pròxims mesos d’octubre i novembre al Col·legi Major Rector Peset. Es tracta d’un encontre científic que relaciona la ciència en diferents àmbits a través de conferències-taller organitzades en tres sessions temàtiques. La inscripció, gratuïta, es pot fer en http://ir.uv.es/h9KiD32.

Així, la primera conferència serà el 20 d’octubre, Metges del passat, a càrrec de l’arqueòloga Elisa García-Prósper i l’antropòleg i metge Manuel Polo Cerdà. També, el 17 de novembre, la biòloga i comunicadora Eva Pastor i l’ambientòleg Andreu Escrivà impartiran la conferència-taller Comunicació interdisciplinària: art i medi ambient. Finalment, el 24 de novembre Llegendes urbanes, còmics, ciència i tecnologia es realitzarà a càrrec del filòsof i sociòleg Javier Gómez-Ferri i el bioquímic i Divulgador Carlos Romá.

Es tracta de la segona part de la 3a edició dels Seminaris Ciència entre Disciplines. La primera part, als mesos d’abril i maig d’enguany, va tractar el gènere, l’oncologia, la justícia i les pseudociències.  

 

Ciutat com a espai de divulgació

Des de fa temps ve demostrant-se que la ciutat, com a espai, és el lloc idoni per a acollir activitats de divulgació de la ciència. Els bars, els teatres, fins i tot els carrers són escenaris de debats, monòlegs, matinals o rutes i passejos científics. La ciència forma part de la cultura global, i la ciutat i la seua arquitectura ofereixen aqueixos espais  per a la cultura. Així ho ha entès l'associació cultural Pirates de la Ciència des dels seus inicis, fa ja quasi 14 anys, on els seus socis sempre han apostat per traure la ciència fora de l'entorn acadèmic per a portar-la a altres contextos més populars. D'aquesta forma, la ciència es converteix en una experiència de rigor, i alhora de calat social. Divulgar ciència es converteix en un acte d'intercanvi entre ciutadans i experts.

Amb aquesta filosofia van nàixer els seminaris Ciència entre Disciplines, al gener de 2014, durant les jornades de professors convidats al Màster d'Arts Visuals i Multimèdia de la Universitat Politècnica de València. En aqueixa ocasió, a través de tallers pràctics amb estudiants d'art es van discutir tècniques de col·laboració i comunicació interdisciplinària, tant de forma genèrica com particularizant sobre branques científiques actuals, com la nanotecnologia o la medicina genètica.

 

Més informació i inscripció:

http://ir.uv.es/h9KiD32

 

Primera part de les jornades:

http://ir.uv.es/r1JWPle