Cuinant la divulgació científica. L'eficàcia d'aprendre ciència a través de les explicacions científiques dels processos culinaris està ben demostrada i existeix extensa bibliografia i experiència sobre aquest tema. En la nostra institució hi ha una tradició consolidada en la realització d'accions de divulgació de la ciència per mitjà de la gastronomia científica, sobretot a partir dels cursos i tallers que va desenvolupar aquesta UCC+i amb Fernando Sapiña, professor de Química Orgànica i investigador de l'Institut de Ciència dels Materials i també impulsor del grau de Ciències Gastronòmiques i del Gastrolab de la Universitat de València. La present acció pretén seguir aquest deixant, recuperar els materials que va llegar el professor Sapiña i posar en marxa les següents activitats de divulgació científica lligades a la cuina, els seus processos i ingredients, dirigides a públics molt diversos amb l'objectiu principal de fer assequibles els conceptes i coneixements científics.
A) Visites guiades al Mercat Central de València
B) Tallers
C) Gastronomitos
D) Guia pràctica de tallers de cuina i ciència: