Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Rutes Matemàtiques a València

RUTES MATEMÀTIQUES

Presentació

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, en col·laboració amb la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwârizmî, organitza les Rutes Matemàtiques a la ciutat de València en el marc del pla anual d’activitats de divulgació científica que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, i del Ministeri de Ciència i Innovació. L'activitat pretén convertir l’entorn urbà en un recurs didàctic per a la divulgació, l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques amb l’objectiu que l'estudiantat d’ensenyament secundari i de batxillerat desenvolupen actituds positives cap a elles i aconseguir-ne un aprenentatge més significatiu, alhora que se’ls estimula a veure i a apreciar les matemàtiques que ens envolten d’una manera amigable.

Les Rutes

Actualment s’ofereixen tres itineraris:

Ruta 1: De les Torres dels Serrans al Jardí Botànic (punt de trobada a la plaça dels Furs, al costat de les Torres dels Serrans).
Ruta 4: Del Mercat de Colom a La Nau (punt de trobada a la porta del Mercat, al carrer de Jorge Juan).
Ruta 5: De les Drassanes del Grau al Mercat del Cabanyal (punt de trobada a les portes de les Drassanes).

Oferta
La UCCI+i UV ofereix un nombre indefinit de rutes fins esgotar el pressupost destinat a aquesta activitat. El nombre final de rutes dependrà dels grups assignats a cada ruta. Cada dia hàbil s’ofereixen dues rutes en itineraris diferents. Ací disposeu d’un calendari orientatiu amb indicació de les rutes i els dies que ja estan reservats.

Sol·licituds
Les sol·licituds es tramitaran a través del formulari web que trobareu en aquesta pàgina. La UCC+i us assignarà les dates i rutes preferents o, en cas d’estar reservades per un altre centre, les alternatives possibles. Revisada la sol·licitud, s’enviarà un correu electrònic amb la confirmació de la reserva.

Condicions per a participar en l’activitat
Amb la finalitat d’abastar el major nombre de participants i centres, aquesta activitat s’ofereix de manera gratuïta a tots els centres amb alumnat de secundària i batxillerat.

Les rutes estan pensades per al nivell educatiu 4t d’ESO. Els monitors o les monitores poden adaptar la ruta a nivells inferiors de l’ESO, però en aquest cas es recomana que el professorat especialista en la matèria duga a terme un treball previ a l’aula.

En cada ruta podran participar un màxim de 45 persones. Aquells centres que disposen de nombrosos grups d’un mateix nivell educatiu podran sol·licitar una segona ruta, que serà diferent si es demana per al mateix dia, o la mateixa si es demana un altre dia.

Desplegament de l’activitat
Les persones que monitoritzaran les rutes es reuniran amb l’alumnat i el professorat al punt de trobada a les 10:00 hores. Es crearan un màxim de 5 grups de 9 persones per monitor o monitora que actuaran de manera autònoma. Amb la finalitat de formar els grups des de l’inici de l’activitat, aquests seran formats prèviament pels centres. 

La ruta s’iniciarà amb una introducció a l’itinerari i es farà el lliurament del material necessari (cintes mètriques, clinòmetres, calculadores, quaderns didàctics...) degudament higienitzat. La durada estimada de cada ruta és de 3h 30m.

Per a interactuar en les xarxes socials feu servir el compte de Twitter @CdCienciaUV i el hashtag #RutesMatemàtiques

Finalitzada la ruta, la persona de contacte del centre rebrà un correu electrònic per a fer una valoració de l’activitat.

INSCRIPCIÓ     

Rutes Matemàtiques a València és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.