Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Premsa

Rutes Matemàtiques a València

RUTES MATEMÀTIQUES

Presentació

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, en col·laboració amb la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwârizmî, organitza les Rutes Matemàtiques en la ciutat de València. Les rutes previstes faran que el nucli antic de la ciutat es puga convertir en una important font d’activitats matemàtiques. Es pretén utilitzar aquest entorn com un recurs didàctic per a la divulgació, l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques amb l’objectiu que els estudiants d’ensenyament secundari i de batxillerat desenvolupen actituds positives cap a elles i aconseguir-ne un aprenentatge més significatiu, alhora que se’ls estimula a veure i a apreciar les matemàtiques que ens envolten d’una manera amable.

Les Rutes

Actualment s’ofereixen dos itineraris:

Ruta 1: de les Torres de Serrans al Jardí Botànic (punt de trobada a la Plaça dels Furs al costat de les Torres).
Ruta 4: del Mercat de Colom a la Nau (punt de trobada en la porta del mercat del C/ Jorge Juan).

Desenvolupament de l’activitat

Les persones que monitoritzaran les rutes es reuniran amb l’alumnat i el professorat al punt de trobada a les 10:00. Es crearan grups de 15 persones per monitor o monitora. La ruta s’iniciarà amb una introducció a l’itinerari i es farà el lliurament del material necessari (cintes mètriques, clinòmetres, calculadores, quaderns didàctics...). La durada estimada de cada ruta és de 3h 30m.
Finalitzada la ruta, la persona de contacte del centre rebrà un correu electrònic per a fer una valoració de l’activitat.

Condicions per a participar en l’activitat

Les rutes estan dissenyades per a un màxim de 4 grups de 15 persones, amb un monitor o una monitora per grup. Malgrat que la quantitat recomanable per ruta no ha de superar les 60 persones, puntualment es pot arribar fins a 80, sempre que el total dels alumnes pertanguen al mateix nivell educatiu, tot i tenint en compte que la qualitat de l’activitat serà menor.

Amb la finalitat d’abastar el major nombre d’alumnes i centres, aquesta activitat s’ofereix de manera gratuïta a tots els centres amb alumnat de secundària i batxillerat, sempre que no se supere una ruta per curs acadèmic.

Les rutes estan pensades per a estudiants de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat. Els monitors o les monitores poden adaptar la ruta a nivells inferiors de l’ESO, però en aquest cas es recomana que el professorat especialista en la matèria realitze un treball previ a l’aula.

Oferta

Cada dia s’ofereix una ruta de cada itinerari. Ací disposeu d’un calendari orientatiu amb indicació de les rutes i els itineraris que ja estan reservats.

La UCCI+i ofereix un nombre indefinit de rutes fins esgotar el pressupost destinat a aquesta activitat. El nombre final de rutes dependrà dels grups assignats a cada ruta. Per al present curs acadèmic ja s'han reservat totes les rutes disponibles, per la qual cosa les noves sol·licituds que es reben quedaran en llista d'espera. En el cas de poder oferir nous grups les peticions en llista d'espera seran ateses per ordre d'arribada.

Sol·licituds

Les sol·licituds es tramitaran a través del formulari web que trobareu a continuació. La UCC+i us assignarà les dates i rutes preferents o, en cas d’estar reservades per un altre centre, les alternatives. Revisada la sol·licitud, s’enviarà un correu electrònic amb la confirmació de la reserva.
 


 

FORMULARI DE SOL·LICITUD DE RUTA MATEMÀTICA

Sol·licitem participar en la activitat RUTES MATEMATIQUES A VALÈNCIA

Nom del centre:       

Municipi:       

Ruta de preferència:    

Persona de contacte:

Telèfon de contacte:   

Data preferent per a realitzar la ruta

Data alternativa per a realitzar la ruta

Quantitat d'alumnes  

Nivell de l'alumnat    

Correu electrònic: 

Observacions  

Autoritze a rebre informació de la Unitat de Cultura Cientifica i de la innovació de la Universitat de València

    NO

                

 

Dret a la informació en la recollida de les dades
Les dades personals subministrades s'incorporaran al Fitxer de la Càtedra de Divulgació de la Ciència sota la responsabilitat de la Secretaria General de la Universitat de València. Els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició al tractament podran exercir-se davant la Càtedra de Divulgació de la Ciència (carrer Menéndez Pelayo, 5, baix - 46010 València).

La informació obtinguda serà processada per a la difusió de les activitats que realitza la Càtedra, la divulgació social de la investigació de la Universitat de València i dels avanços de la ciència i la tecnologia i del pensament científic (art. 5 L.O. 15/1999).

La Universitat de València, les seues fundacions i entitats associades estan adaptades a la LOPD i al RGPD. Tenim habilitada una adreça lopd@uv.es per a qualsevol informació, suggeriment, petició d'exercici de drets i resolució amistosa de controvèrsies en matèria de protecció de dades de caràcter personal. Més informació a https://www.uv.es "política de privacitat".

 

InicioMinisterio de Industría, Economía y Competitividad 

Rutes Matemàtiques a València és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el finançament de la Fundación Española de Ciencia y Tecnologia i el Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades.

 

       
 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies