Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Rutes Matemàtiques a València

RUTES MATEMÀTIQUES

Presentació

La Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, en col·laboració amb la Societat d’Educació Matemàtica de la Comunitat Valenciana Al-Khwârizmî, organitza les Rutes Matemàtiques a la ciutat de València en el marc del pla anual d’activitats de divulgació científica que compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i del Ministeri de Ciència i Innovació.  Es pretén convertir l’entorn urbà com un recurs didàctic per a la divulgació, l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques amb l’objectiu que els estudiants d’ensenyament secundari i de batxillerat desenvolupen actituds positives cap a elles i aconseguir-ne un aprenentatge més significatiu, alhora que se’ls estimula a veure i a apreciar les matemàtiques que ens envolten d’una manera amigable.

Les Rutes

Actualment s’ofereixen tres itineraris:

Ruta 1: de les Torres de Serrans al Jardí Botànic (punt de trobada a la Plaça dels Furs al costat de les Torres).
Ruta 4: del Mercat de Colom a la Nau (punt de trobada en la porta del mercat del C/ Jorge Juan).
Ruta 5: De les Drassanes del Grau al Mercat del Cabanyal (punt de trobada a les portes de les Drassanes)

Oferta
La UCCI+i ofereix un nombre indefinit de rutes fins esgotar el pressupost destinat a aquesta activitat. El nombre final de rutes dependrà dels grups assignats a cada ruta. Cada dia hàbil s’ofereixen  dos rutes en itineraris diferents. Ací disposeu d’un calendari orientatiu amb indicació de les rutes i els itineraris que ja estan reservats.

Sol·licituds
Les sol·licituds es tramitaran a través del formulari web que trobareu en aquesta pàgina. La UCC+i us assignarà les dates i rutes preferents o, en cas d’estar reservades per un altre centre, les alternatives possibles. Revisada la sol·licitud, s’enviarà un correu electrònic amb la confirmació de la reserva.

El termini de sol·licituds per al curs acadèmic 2021-2022 s’obrirà partir del mes d'abril.

Les sol·licituds es realitzaran necessàriament a través del següent enllaç INSCRIPCIÓ    

 

Hem cobert l’oferta de Rutes Matemàtiques fins al 30 de juny de 2022.

No obstant això, podeu continuar sol·licitant-les. Le vostres peticions formaran part de la llista d’espera que s’ordenarà segons la data de recepció.

 

Condicions per a participar en l’activitat
Amb la finalitat d’abastar el major nombre d’alumnes i centres, aquesta activitat s’ofereix de manera gratuïta a tots els centres amb alumnat de secundària i batxillerat.

Les rutes estan pensades per a estudiants de 4t d’ESO  Els monitors o les monitores poden adaptar la ruta a nivells inferiors de l’ESO, però en aquest cas es recomana que el professorat especialista en la matèria realitze un treball previ a l’aula.

Per l’actual situació sanitària, en cada ruta podran participar un màxim de 45 alumnes. Aquells centres que disposen de nombrosos grups d’un mateix nivell educatiu podran sol·licitar una segona ruta, que serà diferent si és demana per al mateix dia, o la mateixa si es demana un altre dia.

Desenvolupament de l’activitat
Les persones que monitoritzaran les rutes es reuniran amb l’alumnat i el professorat al punt de trobada a les 10:00. Es crearan un màxim de 5 grups de 9 persones per monitor o monitora que actuaran de manera autònoma. Amb la finalitat de formar els grups des de l’inici de l’activitat, aquests seran conformats prèviament pels centres. A totes les persones que hi participen se’ls proporcionarà gel hidroalcohòlic abans de l’inici de l’activitat i en qualsevol moment que el precisen, però és obligatori portar la seua pròpia mascareta.

La ruta s’iniciarà amb una introducció a l’itinerari i es farà el lliurament del material necessari (cintes mètriques, clinòmetres, calculadores, quaderns didàctics...) degudament higienitzat. La durada estimada de cada ruta és de 3h 30m.

Per a interactuar en les xarxes socials feu servir el compte de Twitter @CdCienciaUV i el hastag #RutesMatemàtiques

Finalitzada la ruta, la persona de contacte del centre rebrà un correu electrònic per a fer una valoració de l’activitat.

 

INSCRIPCIÓ     

Hem cobert l’oferta de Rutes Matemàtiques fins al 30 de juny de 2022.

No obstant això, podeu continuar sol·licitant-les. Le vostres peticions formaran part de la llista d’espera que s’ordenarà segons la data de recepció.

     
 

 

Rutes Matemàtiques a València és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València, que compta amb el finançament de la Fundación Española de Ciencia y Tecnologia i el Ministerio de Ciencia e Innovación