L'eficàcia d'aprendre ciència a través de les explicacions científiques dels processos culinaris està ben demostrada i existeix extensa bibliografia i experiència sobre aquest tema. En la nostra institució hi ha una tradició consolidada en la realització d'accions de divulgació de la ciència per mitjà de la gastronomia científica, sobretot a partir dels cursos i tallers que va desenvolupar aquesta UCC+i amb Fernando Sapiña, professor de Química Orgànica i investigador de l'Institut de Ciència dels Materials i també impulsor del grau de Ciències Gastronòmiques i del Gastrolab de la Universitat de València. La present acció pretén seguir aquest deixant, recuperar els materials que va llegar el professor Sapiña, juntament amb Anabel Terraes, i posar en marxa les següents activitats de divulgació científica lligades a la cuina, els seus processos i ingredients, dirigides a públics molt diversos amb l'objectiu principal de fer assequibles els conceptes i coneixements científics. Aquesta iniciativa forma part del Pla Anual d'Activitats de la UCC+i de la Universitat de València que ha estat cofinançat per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri de Ciència, Innovació i Univesitats (FCT-20-15552 i FCT-21-17228).
A) Visites guiades al Mercat Central de València
B) Tallers
C) Gastronomitos
D) Guia pràctica de tallers de cuina i ciència:
| TEMA | FITXES | 
| El midó i les salses | 1-7 | 
| Les proteïnes dels cereals | 8-11 | 
| L'ou | 12-16 | 
| La reacció de Maillard | 17 | 
| Fruites i verdures | 18-20 | 
| Hidrocol·loides modelant l'aigua | 22-26 | 
| El món dels greixos | 27-30 | 
| Els lactis | 31-36 | 
| La ciència dels gelats | 37-42 | 
 
					
									
				
				
				
				
			







