Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Ruta dels fòssils: del Mercat a La Nau

Ruta dels fòssils: del Mercat a La Nau

Aquest itinerari es planteja amb un doble objectiu: d’una banda, es descobriran els fòssils que es troben en el nostre entorn urbà, com les façanes dels edificis, els paviments, monuments, etc. De l’altra, es pretén fer servir l’altra accepció de la paraula fòssil com a 'extraordinàriament antiquat'. Així, l’itinerari dels fòssils transcorre des del Mercat a La Nau, dos edificis antics que valorarem des de l’aspecte patrimonial. Durant el trajecte s’identificaran i dataran els fòssils que trobarem amb metodologia clàssica i també actual, per la qual cosa serà necessari l’ús del mòbil.

Nivell: ESO

Nombre d’assistents màxim: 20

Durada de la ruta: 2 hores

 

Sol·licitar Ruta dels fòssils

 

 

 

 

Alícia Marcos és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València i cursà el Màster en Sanitat Ambiental (UV-UIMP). És professora de Secundària-Batxillerat (especialitat Biologia-Geologia i Medi Ambient), professora de la UNED (al grau de Ciències Ambientals) i professora associada del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València. Col·laborà al Laboratori d'Acústica del Departament de Física Aplicada de la Universitat de València i és coautora de diferents estudis i publicacions sobre contaminació acústica i industrial. Ha estat professora dels cursos de contaminació acústica dirigit a tècnics municipals de la Conselleria de Medi Ambient (1995), professora tutora del CAP del Servei de Formació Permanent de la Universitat de València (1999) i professora del cicle de contaminació acústica del Col·legi Oficial de Biòlegs de València (2006). Aconseguí l'accèsit en l'apartat de Ciència Pràctica en el Concurs de Joves Investigadors de la UCH (2010), l'accèssit al concurs literari sobre reciclatge i residus del CVC (2012), i obtingué el premi a l'originalitat en els Premis Pepa Ramis: innovació, coeducació i futur (2019).

 

José Mª Azkárraga Testor, biòleg i fotògraf, professor a l’IES Lluís Vives i professor associat a la Universitat de València al Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials, actualment està jubilat. Entre d’altres, és coautor de la Guía Urbana: Valencia 1931-1939 (2007) i de la Guía de Valencia durante el primer franquismo 1939-1948. Autor de l’Agenda del medi ambient (1998-2011) de la Universitat de València, en col·laboració amb Ortifus; Valencia. Guía urbana. La ciudad en la II República. 1931-1939 (2007); Experiencias sencillas con termes, Fundación Entomológica Torres Sala (2001) juntament amb a Alberto Sendra. També ha estat comissari de diferents exposicions, com ara American Star, restos de un naufragio (1996), África en negro (1998), Perder la guerra (1999), Mundos tribales. Una visión etnoarqueológica (2009), Despoblats moriscos, 400 anys després (2010), La Història Natural a l’Institut Lluís Vives a l’inici del segle XX (2015) i Exili il·lustrat (2015).

 

 

Més informació:

Xarxes socials:

  • @BiologiquesUV
  • @ICBiBe_UV
  • @CdCienciaUV

 

 

Aquesta activitat compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, i del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.