Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Àlex Richter-Boix explica com evitar l’amnèsia ecològica en la presentació del seu llibre ‘El primate que cambió el mundo’

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 23 de maig de 2022
cartell

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València (OCCC) acull la conversa ‘Contra l’amnèsia ecològica’ aquest dimecres 25 de maig a les 19 hores, organitzada amb motiu de la presentació del llibre ‘El primate que cambió el mundo. Nuestra relación con la naturaleza desde las cavernas hasta hoy’, del biòleg Àlex Richter-Boix.

L’acte està organitzat per l’Espai Ciència de l’OCCC i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. En l’activitat, amb l’autor, que és investigador a la Universitat Pompeu Fabra, conversaran la periodista Reis Juan i també Jesús Català-Gorgues, professor d’Història de la Ciència de la Universitat Cardenal Herrera-CEU i president de la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (filial de l’Institut d’Estudis Catalans).

L’acte tractarà la biodiversitat com a matriu de la que sorgí la ment humana, fora de la qual l’espai humà no tindria sentit. En aquest sentit, en l’acte, el divulgador Àlex Richter-Boix farà un repàs històric de la petjada ecològica de l’ésser humà sobre la Terra i a la relació amb els éssers vius amb qui ha conviscut.

“Avui és gairebé impossible explicar l’ecologia de qualsevol organisme sense considerar l’efecte que hi té la nostra espècie. Portem milers d’anys interaccionat amb el medi, alterant les comunitats vegetals i animals, domesticant espècies i paisatges per a les nostres necessitats, fins i tot alterant els cicles atmosfèrics i els geològics”, explica el també doctor en Ecologia Evolutiva, qui apunta: “se’ns està escapant la biodiversitat sense que ni en siguem conscients. Allò que s’extingeix, allò que desapareix, passa a l’oblit en menys d’una generació”. 

Imatges: