L’Institut de Polítiques de Benestar Social (Polibienestar) de la Universitat de València (UV) especialitzat en polítiques públiques que milloren el benestar de la societat a través d’investigació aplicada, ha redefinit les seues línies d’investigació en tres grans àrees. Es tracta de salut, sostenibilitat i governança, i en tercer lloc, innovació i educació inclusiva. El centre –que ha participat en més de 100 projectes europeus– forma part de nombroses xarxes i comitès d’especialistes internacionals.
Així, en l’àrea de salut es treballa en acció integrada i cures de llarga durada, salut mental, salut pública, promoció de la salut i prevenció de la malaltia. Respecte a la línia de sostenibilitat i governança, s’inclouen projectes en espais com ara ciutats sostenibles, economia circular, governança i participació i equitat territorial. Finalment, en innovació i educació inclusiva s’aborden temàtiques com formació i alfabetització, innovació i tecnologia, així com inclusió social de grups vulnerables.
Aquesta redefinició de les línies d’investigació persegueix adaptar-se als nous reptes del segle XXI, encara que la missió de Polibienestar es manté: aconseguir una major eficiència i eficàcia de les polítiques públiques a través de projectes d’excel·lència investigadora, tant nacionals com europeus. “Traslladem la investigació a la societat a través de l’àrea de transferència, mitjançant contractes amb l’administració pública, entitats privades o entitats sense ànim de lucre”, ha destacat Jorge Garcés, director de Polibienestar i catedràtic del Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UV.
Polibienestar és un institut públic d’investigació de referència internacional que ha desenvolupat investigació interdisciplinària aplicada sobre sostenibilitat econòmica, social, política i tècnica dels sistemes de benestar, i assessora les administracions i les empreses en el disseny, planificació i implementació de recursos i polítiques de benestar social i sostenibilitat.