Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

El projecte de divulgació Ciència Emergent mostra la recerca més jove de l’institut Polibienestar

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 23 de desembre de 2020
(D’esquerra a dreta i de dalt a baix). Ascensión Doñate, Carlos Serra, Gertrudis Fornés Romero, Laura Llop Medina, Lidia Bueno, Silvia Prieto, Suelen Almeida, Tamara Alhambra.
(D’esquerra a dreta i de dalt a baix). Ascensión Doñate, Carlos Serra, Gertrudis Fornés Romero, Laura Llop Medina, Lidia Bueno, Silvia Prieto, Suelen Almeida, Tamara Alhambra.

Ciència Emergent, un projecte de divulgació científica on els mateixos investigadors expliquen el seu treball a traves de vídeos curts, mostra el treball de Polibienestar, un institut que estudia les polítiques públiques socials per tal de millorar la qualitat de vida. En els vídeos, es poden veure huit d’aquestes aportacions sobre matèries de psicologia, politologia, sociologia o dret, entre altres.

Ciència emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació que també explica el funcionament dels diferents instituts i centres mixtos de la Universitat de València.

En aquesta ocasió, col·labora amb l’Institut d’investigació en Polítiques de Benestar Social (Polibienestar) ubicat al Campus de Tarongers de la Universitat de València. En els vídeos es pot veure part del personal doctorat o doctorand que explica el seu treball en l’institut. Així, tant Ascensión Doñate, llicenciada en Psicologia i doctora en Ciències Socials, com Laura Llop Medina, llicenciada en Treball Social, parlen del projecte sobre una nova perspectiva de les cures pal·liatives, centrades a millorar la qualitat de vida en persones amb malalties cròniques.

Carlos Serra, llicenciat en Dret i doctorand actualment, treballa en un projecte a escala europea sobre models d’inclusió de persones migrants. Tamara Alhambra, especialista en Psicologia, explica la recerca que es du a terme sobre l’envelliment i la millora de les condicions de la població major. Gertrudis Fornés tracta, també, l’envelliment però en les persones amb síndrome de Down i, per altra banda, explica un projecte sobre el foment de les habilitats digitals entre el personal sanitari.

Silvia Prieto, llicenciada en Comunicació, Publicitat i Relacions Públiques, explica com no es treballa només en investigació, sinó també en la seua comunicació al mercat i en l’aplicació de totes aquestes recerques. Per altra banda, Suelen Almeida i Lidia Bueno expliquen l’estudi sobre l’impacte de la infertilitat en parelles que passen pel procés de reproducció assistida, en relació també a la parentalitat, els rols de gènere, i com aplicar-ho a aquests tractaments.

Al centre es duen a terme sis línies d’investigació (Salut, Smart Cities, Turisme, Polítiques Socials, Governança, Economia i Empresa), assessorament tècnic i també formació en l’àmbit de les polítiques socials, i està format per un equip multidisciplinari de persones provinents dels àmbits de la psicologia, les ciències polítiques, el dret, la sociologia i el treball social.

Aquesta nova edició se suma a les anteriors que també estan disponibles al canal de YouTube, on estan els vídeos referents a l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) i de l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I²SysBio).

Ciència Emergent és un projecte de la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València finançat per la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia, i pel Ministeri de Ciència i Innovació.

 

Vídeos de Polibenestar fent clic ací