Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Passejades per la Història de la Ciència

La producció de coneixement a la ciutat de València
 

Sol·licitar Passejades per la Història de la Ciència

 

Aquesta ruta proposa una perspectiva general de l'empremta de l'activitat científica a València. La intenció és fer entendre la ciència actual com un mètode de producció de coneixement hereu de les pràctiques i els sabers que han tingut presència en la societat al llarg de la història. El que hui en dia entenem com a ciència no és més que el resultat d’un procés acumulatiu de sabers produïts col·lectivament. Per donar compte d'aquest fet es presenten les contribucions realitzades per les diferents societats que han habitat València utilitzant la pròpia ciutat com a escenari.
Amb aquesta mirada àmplia ens permet relatar també el paper de les dones al llarg de les diferents èpoques com a personatges protagonistes en la història de la ciència. Un fet tradicionalment menystingut a la historiografia que està sent àmpliament revisat per part dels  nous corrents de recerca.

Estructura de la passejada "La producció de coneixement a la ciutat de València"


Per a l'estudiantat que hi participa és una oportunitat per a relacionar el patrimoni urbà que recorren habitualment amb històries i conceptes que normalment reben a l'interior de l'aula. A més a més, aprofundiran en el seu coneixement de la història de la ciència des d'una perspectiva local i podran reflexionar sobre el paper de la ciència en la formació de la nostra societat. Finalment, seran capaços de reconèixer l'activitat científica com un element cultural indispensable per a la nostra vida quotidiana i la identitat de la ciutat.

 

Distància: 2 km; Temps: 1 hora 39 minuts; Parades: 10
Leyenda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sol·licitar Passejades per la Història de la CiènciaAquesta activitat compta amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, i del Ministeri de Ciència i Innovació.