Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

El geògraf Jorge Olcina imparteix aquest dijous la conferència “Los cambios climáticos, pasado y presente”

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 22 de maig de 2019
Cartell ConecTalks sobre la conferència de Jorge Olcina

Jorge Olcina, catedràtic de Geografia de la Universitat d’Alacant, imparteix la conferencia “Los cambios climáticos, pasado y presente”, aquest dijous 23 de maig, dins del cicle de divulgació ConecTalks. L’expert analitzarà les dades de l’actual procés d’escalfament global a la seu de la Fundació Cañada Blanch (c/Jorge Juan, 4. València), a partir de les 19 hores.

L’actual procés d’escalfament climàtic és innegable. Les dades estan aquí per confirmar-ho. Però no és l’únic canvi climàtic que ha viscut la Terra des dels seus orígens. El clima terrestre és, per naturalesa, canviant. Ha passat per fases càlides i fredes. I els éssers vius han hagut d’adaptar-se a aquestes condicions climàtica en cada època històrica. No obstant, segons Jorge Olcina, “el procés d’escalfament tèrmic actual inclou un factor nou, abans desconegut: l’estimulació de la pujada de temperatures causada per les emissions de gasos d’efecte hivernacle d’origen antròpic. És important conèixer la situació climàtica actual i les seves previsions futures, perquè estem davant el problema ambiental més important de la història recent de la Humanitat”.

ConecTalks està coordinat i presentat per Vicent J. Martínez, catedràtic d’Astronomia de la Universitat de València. El cicle està organitzat per la Fundació Cañada Blanch i compta amb la col·laboració de la Institució

Alfons el Magnànim, la Conselleria d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació-Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

La proposta està dirigida a públic en general i és d’accés lliure.

 

Més informació ací.

Imatges: