Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

Aula

La Xarxa Vives d’Universitats, amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació Científica de la Universitat de València, ha convocat la catorzena edició del premi de comunicació científica «Joan Lluís Vives», adreçat a estudiants amb tesi doctoral inscrita i sense defensar públicament a data 31 de desembre de 2012. Amb aquest guardó, es pretén fomentar les habilitats comunicatives dels estudiants de doctorat.

Per a participar en la present edició (vegeu les bases), cal presentar un article periodístic en català de la mateixa temàtica que la tesi doctoral, el qual ha de tenir una extensió màxima de 15.000 caràcters (amb espais inclosos). Cada autor pot presentar un únic article original, inèdit i no premiat en altres concursos. El termini per presentar els originals finalitza el 7 de juny de 2013.

Hi haurà dos premis indivisibles, un per cada modalitat, de 1.500 euros cadascun, i les revistes Mètode i L’Espill publicaran els dos articles guanyadors. Així mateix, el setmanari El Temps en farà una ressenya periodística. El jurat estarà constituït per professorat de les universitats de la Xarxa Vives i altres professionals vinculats a l’àmbit del premi.

Més informació i bases:

www.vives.org
http://www.vives.org/files/2013/05/PCC2012_tc.pdf

Els joves investigadors de l'Institut de Física Corpuscular IFIC (UV-CSIC) Alberto Aparici i Miguel Villaplana han guanyat els II Premis Opinió Innovadora convocats per la Càtedra de Divulgació de la Ciència UCC+i de la Universitat de València amb el suport del diari Las Provincias i en el marc de les Jornades d'Investigació de la Facultat de Medicina i Odontologia, a les quals han participat uns 400 estudiants. El degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Federico Pallardó, i el redactor en cap d'Opinió del diari, Pablo Salazar, han lliurat aquest divendres els guardons, consistents en 200 euros i la publicació dels textos a Las Provincias.

Nota de premsa
Article publicat de Alberto Aparici La ciencia también es cultura
Article publicat de Miguel Villaplana Un juego de niños