
La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, acompanyada de la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Sylvia Martínez, i la directora de la Unitat d’Igualtat i Diversitat, Rosa Mochales, han lliurat els reconeixements de la segona edició del Premi Diversitats
Aquesta diada commemora un dels compromisos mundials més revolucionaris: la Declaració Universal dels Drets Humans (DDHH). Este document històric consagra els drets inalienables que tota persona té com a ésser humà, independentment de la seua raça, color, religió, sexe, idioma, opinió política o de qualsevol altra índole, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició.
Aquest premi té com a finalitat reconèixer els millors treballs en matèria de diversitat ètnicocultural i religiosa, sexual, de gènere i familiar, LGTBIQ+, igualtat de tracte, no-discriminació i prevenció dels delictes d’odi defensats en la Universitat de València en el curs acadèmic 2022-2023.
Com ha anunciat la vicerectora en la seua intervenció, per a febrer de 2025 està previst llançar una nova convocatòria de premis als millors treballs sobre aquestes temàtiques defensats en la Universitat de València en el curs acadèmic 2023-2024, que s'incorporarà en la pròxima edició dels premis Olga Quiñones que convoca la Unitat d'Igualtat i Diversitat, que com a novetat incorporarà dues línies temàtiques: una en relació a la perspectiva de gènere i una altra, en matèria d'igualtat en la diversitat.
Miquel Àngel Pans, guanyador de la primera edició del premi i membre del jurat de la present edició, ha tancat l’acte amb unes emotives paraules dirigides a les premiades, encoratjant-les a continuar amb les seues investigacions, “que son importants perquè situen al centre, i en una sala com aquesta, coneixements que solen quedar-se als marges”.
Els treballs premiats en aquesta edició son els següents:
Premi a la millor Tesi Doctoral (TD):
- "Estudios de género desde una perspectiva decolonial. Trama y urdimbre: tejido de una memoria de mujeres migrantes de Abya Yala como sujetas políticas”, de Nathalia Salomé Carvajal Ruiz.
A més, s'han concedit dos accèssits als següents treballs:
- “Ajuste psicosocial en mujeres y personas no binarias queer: Intersecciones entre género y orientación sexual”, d'Alicia Tamarit Chulià.
- “Vivir siendo gordas: una exploración feminista sobre experiencias encorporadas de la gordura”, de Nina Navajas Pertegás.
Premi al millor Treball de Final de Màster (TFM):
- “Identificació, anàlisi i posada en valor dels espais LGTBI+ de la ciutat de valència durant la transició. Itineraris per ressignificar l’espai urbà valencià en clau diversa”, d’Àngela Mora Grau.
Premi al millor Treball de Final de Grau (TFG):
- “Safo y Sócrates de Magnus Hirschfeld: filohelenismo y sexología a finales del siglo XIX”, de Zoé Castro Pérez.
I un accèssit al següent treball:
- “I’d live and die for moments that we stole / on begged and borrowed time”: a queer reading of forbidden love in Taylor Swift’s discography”, de Catalina Nazario Abbott.
La rectora ha conclòs l’acte agraint a totes les persones participants i donant l’enhorabona a les persones premiades, així com iniciatives com aquesta que fan de la Universitat un espai més inclusiu per a totes les persones.
Images: