Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

El Col·legi de l'Art Major de la Seda és un dels edificis més destacats de l'arquitectura i la cultura valenciana, situat en una zona molt especial del centre històric del centre de la ciutat de València, el barri de Velluters.

L'edificació data del segle XV, és de base gòtica i conté una importantíssima riquesa patrimonial en el seu interior en forma de frescos, murals i mosaics, especialment en aquest últim cas, el sòl de la FAMA. Amb la seua rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, s'ha recuperat un tros de la història material i immaterial de la ciutat, ja que el gremi dels seders va ser referent en la resta del món i un dels motors de l'economia valenciana. L'arxiu del Col·legi de l'Art Major de la Seda és el més important d'Europa i conserva un gran nombre d'exemplars des del seu inici fins a l'actualitat en forma de pergamins, llibres i caixes d'arxiu.

Aquest edifici va començar a rehabilitar-se el 10 de novembre de 2014, i el 18 de juny de 2016 va obrir les seues portes.

Més informació: https://www.museodelasedavalencia.com/