Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

El secretari general de la xarxa d’universitats de la Ruta de la Seda visita la Universitat

  • 1 de juny de 2016
Dr. Hwang amb el Rector de la Universitat

Sungdon Hwang s’ha reunit amb el rector i el vicerector d’Internacionalització i Cooperació per tal d’analitzar les activitats que desenvoluparà la Universitat de València en el marc de la seua participació en la xarxa de la Ruta de la Seda així com per preparar la segona assemblea general d’aquesta unió d’universitats.

El Dr. Hwang, professor de la Hankuk University of Foreign Studies de Seul i Secretari de la xarxa d’universitats de la Ruta de la Seda (SUN) ha visitat la Universitat de València, així com la ciutat, que també forma part de les ciutats que articulen activitats en torn a la històrica Ruta de la Seda que uní comercial i culturalment orient i occident i de la qual va formar part.

En el marc d’aquesta visita s’ha reunit amb el rector i el vicerector d’Internacionalització de la Universitat de València, Dr. Esteban Morcillo i Dr. Guillermo Palao, per analitzar l’ampli ventall d’activitats que la Universitat de València està desplegant en coordinació amb la resta d’institucions que conformen el consorci de la Ruta de la Seda a València, al llarg de 2016.

Al mateix temps s’ha analitzat la situació actual de la xarxa SUN i les línies de treball futures que establirà la segona assemblea general d’aquest organisme interuniversitari, en la qual la Universitat de València s’incorporarà com a membre de ple dret d’aquesta aliança d’universitats.

La xarxa d’universitats de la Ruta de la Seda (SUN), que cerca el restabliment i la posada en valor de l’immens valor històric de la Ruta de la Seda, promocionant l’educació, la recerca i la dimensió cultural mitjançant activitats d’intercanvi i de col·laboració institucional, treballa en quatre àmbits diferenciats: la xarxa de rectors (UPSUN) per a l’àmbit institucional, la dimensió investigadora i formativa, la dimensió social-estudiantil mitjançant la unió d’estudiants de la xarxa (USSUN) i la música a través del programa Silkroadia.

El Dr. Hwang ha valorat molt positivament aquesta visita i la iniciativa de la Universitat de València, una institució històrica però alhora moderna i internacionalitzada que projecta la identitat de la societat valenciana al món des dels àmbits de la recerca, la docència i la generació i difusió de cultura i ciència i transferència de coneixement.

El Dr. Hwang, actual Secretari General de SUN és professor del departament d’administració pública de la Universitat Hankuk de Seul, adreçada a l’àmbit dels estudis internacionals, de la qual ha estat degà de la seua facultat de Ciències Polítiques, Govern i Comunicació i director del seu institut de Ciències Socials, així com del departament d’Administració Pública.

Doctor per la universitat de Minnesota (Estats Units), el professor Hwang ha desenvolupat una àmplia activitat acadèmica i també compta amb una àmplia experiència en el govern de Corea en els àmbits de reforma governamental i polítiques de benestar social.