Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

I Encontre "La Ruta de la Seda en la Universitat de València"

  • 9 de febrer de 2017
Jornada
  • El vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació organitza la I Trobada: "La Ruta de la Seda en la Universitat de València".
  • L'objectiu del programa “Ruta de la Seda” és promoure el desenvolupament d'un turisme sostenible i conservar el patrimoni cultural i natural d'aquesta històrica ruta, a més de mantenir viva la memòria etnogràfica i fomentar un flux d'intercanvis d'idees i coneixements amb altres regions. Per açò, València és un referent entre les ciutats de les Rutes Occidentals de la Seda per les múltiples vinculacions que va mantenir la ciutat amb les rutes i corredors comercials d'aquest teixit.
  • En 2015, la Universitat de València va subscriure el Protocol d'Actuació que pretén la col·laboració entre diferents institucions valencianes per a desenvolupar activitats conjuntes en l'àmbit de la Ruta de la Seda. A més, la Universitat de València, és l'única universitat espanyola membre de SUN (Silkroad Universities Network).

 

El vicerectorat d'Internacionalització i Cooperació ha programat aquest encontre per al pròxim 23 de febrer, a les 9:30 en l'Aula Magna de l'Edifici de Rectorat, amb la finalitat de presentar la iniciativa a la comunitat universitària, la web i el "Banc d'idees de la Ruta de la Seda", una eina online dissenyada per l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència [OPEX], dirigida al personal investigador que permetrà arreplegar suggeriments de participació i facilitar la coordinació del programa al vicerectorat. La presentació serà a càrrec de Guillermo Palao, vicerector d'Internacionalització i Cooperació, responsable de la Universitat de València en relació amb el Protocol València Ciutat de la Ruta de la Seda, subscrit entre diverses institucions i entitats valencianes. En l'acte també intervindran investigadors i representants dels diferents Centres involucrats en tals activitats (com són la Facultat d'Economia, la Facultat de Geografia i Història i la Facultat de Farmàcia), així com el Director de la Càtedra UNESCO de la Universitat de València (José Miguel Soriano), el Director de l'Institut Confucio (Vicent Andreu) i la representant de la Universitat davant la Junta de Membres afliliados de l'OMT (Aurora Pedro).

Espanya és membre del Programa de la Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme (OMT) des de l'1 d'abril de 2015; el valencià José María Chiquillo va ser designat per la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la UNESCO el 16 de abril de 2015 Focal Point d'Espanya en el Programa UNESCO "Plataforma Online UNESCO Ruta de la Seda", i que en juny de 2016 va assumir la Presidència Internacional del Programa UNESCO RUTA DE LA SEDA fins juny de 2018. Les Corts Valencianes van declarar a València com a Ciutat de la Seda 2016 i la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya va confirmar aquesta decisió per considerar-la una magnífica oportunitat perquè València recupere el seu protagonisme entre les mítiques ciutats de la Ruta de la Seda i projecte internacionalment el seu valuós patrimoni històric-artístic.

La Universitat de València, és l'única institució acadèmica espanyola que forma part de la Junta de Membres afiliats de la OMT que està vinculada formalment des de 1976 a les Nacions Unides i que en 2003 es va convertir en un organisme especialitzat. Animada per l'interès en l'intercanvi cultural, el comerç i el Turisme, la OMT, juntament amb la UNESCO, va decidir reforçar les antigues rutes com un concepte turístic amb la unió de tres continents i oferint un concepte de viatge basat en el patrimoni cultural i natural i en la diversitat dels viatges (rutes per terra i rutes marítimes).

Per tal d'assitir a la jornada caldrà omplir el formulari d'inscripció.

Llista d'enllaços: