Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

Jornades PANGAEA 2016. La Ruta de la Seda

  • 20 de juny de 2016
Jornades PANGAEA 2016. La Ruta de la Seda

Pangaea és l'associació de Joves Investigadors de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València

Comité organitzador

Junta Coordinadora de la Associació Pangaea

L'Associació de Joves Investigadors de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. “Pangaea”, ha acordat realitzar amb motiu de l'any de la Ruta de la Seda a la ciutat de València, unes Jornades pensades per afavorir la discussió acadèmica, així com el debat i la trobada entre tots els assistents. La denominació de la Ruta de la Seda és relativament recent. A mitjan segle XIX, el geògraf alemany, baró Ferdinand von Richthofen, va batejar aquesta xarxa comercial com Die Seidenstrasse. A través d'aquestes immenses xarxes de comunicació no solament van circular mercaderies i productes molt preuats, sinó també idees i ideologies, creences, cultures i sabers, que van influir en la història i civilització dels pobles europeus i asiàtics.

La Ruta de la Seda representa hui aquest vincle intel·lectual entre pobles i un intercanvi d'inquietuds culturals i socials. Un pont que serveix per connectar la pluralitat d'identitats, el patrimoni comú, la ciència i l'art que es difonien al llarg de les poblacions d'aquestes rutes. Segurament el llegat més durador que han deixat aquestes Rutes de la Seda ha sigut el contacte entre cultures. Aquesta transmissió de coneixement, idees, cultures, creences i costums que es van expandir en un procés d'interacció cultural, serà el fil conductor del seminari. A partir d'ací, prendrem com a paradigma la Ruta de la Seda per repensar aquest i altres intercanvis, des d'una perspectiva històrica, territorial, artística i cultural

Presentació de comunicacions

Les propostes de comunicació, hauran d'estar compostes de: un resum del contingut (entre 700 - 1000 paraules), una relació bibliogràfica en la qual es consignen els títols essencials (màxim de 10), i un Curriculum Vitae breu del comunicant (extensió c. 500 paraules). Junt amb la proposta de comunicació, serà necessari indicar la sessió en la qual s'emmarcaria la mateixa. Els interessats hauran de remetre les seues propostes al correu electrònic rutapangaea@gmail.com abans del 15 de Julio de 2016.

Valorades las propostes originals, el Comité Científic comunicarà als autors la seua acceptació abans del dia 31 de juliol de 2016.

Sessions

Repensant altres Rutes Comercials i Culturals:

  • Perspectiva Històrica
  • Perspectiva Territorial
  • Perspectiva Artística
  • Perspectiva Cultural

Dates: 2,3 i 4 de novembre de 2016