Logo de la Universitat de València Logo València, Ruta de la Seda Logo del portal

La Fundació Lluís Alcanyís UV participa en el Programa de la Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO)

  • 14 de desembre de 2017
Imatge Fundació Lluís Alcanyís de la Universitat de València

Dimarts passat 28 de novembre, va tenir lloc en el Centre de Turisme de València (CdT), la sessió “València tastes good: travel by our senses” emmarcada en el Programa de la Ruta de la Seda de l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO), dirigit a tècnics en turisme.

L'activitat va consistir en una exposició sobre els productes de la gastronomia valenciana relacionats amb la mítica ruta de la seda( arròs, taronges, xufa, safrà i ametla), ja que València és un referent entre les ciutats de les Rutes Occidentals de la Seda, i a més va comptar amb la participació docent de Cruz Martínez, especialista en cultura alimentària i gastronòmica de la Fundació Lluís Alcanyís – Universitat de València, a més de gestionar les pràctiques, visites a empresa i activitats extraacadèmiques en el Grau de ciències Gastronòmiques de la Universitat de València, la primera universitat pública a oferir aquesta titulació.

El grau en Ciències Gastronòmiques vol formar professionals amb una bona base de coneixements científics, tecnològics, de salut i de gestió empresarial, capaços de dissenyar projectes i gestionar serveis gastronòmics en els camps professionals de l'alta cuina, de la restauració comercial i col·lectiva i de la indústria alimentària.

A continuació, es va dur a terme un showcooking en el qual Cristina Sevilla, cuinera de tapes i plats tradicionals valencians, va presentar elaboracions creatives basades en aquests productes. 

La sessió va comptar amb la col·laboració del Consell Regulador de la D.O. Xufa de València, Consell Regulador de la D.O.P. Arròs de València i la D.O. Safrà de la Manxa.

La Universitat de València ha desenvolupat el curs UNWTO Silk Road Training and Capacity Building Programme sota la direcció de la professora i membre afiliada de la UNWTO, Aurora Pedro que va ser la responsable de demanar l'entrada d'Espanya en el programa de la Ruta de la Seda de la OMT. 

Jose Miguel Soriano del castell, Director de la Càtedra UNESCO de la Universitat de València, i director de la clínica universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluís Alcanyís – Universitat de València (CUNAFF VLC/CAMPUS), forma part del comitè de la Ruta de la seda de la UV i ha col·laborat en la proposta i realització de diferents activitats en el curs de la UNWTO com el showcooking i un tast de vins patrocinat per la DO Vins València.