El professor José M. Peiró, president de la Xarxa Europea de catedràtics de Psicologia del Treball i les Organitzacions

Jose M. Peiró

El professor de la Universitat de València, José M. Peiró, ha sigut elegit president de la Xarxa Europea de catedràtics de Psicologia del Treball i de les Organitzacions (ENOP). Aquesta associació integra a un màxim de tres catedràtics per país i estan representats la major part de països europeus. L’ENOP va ser fundada en 1981 com a plataforma acadèmica.

L'elecció es va produir dissabte passat 19 de març durant la celebració de l'Assemblea Plenària de la European Network of Work and Organizational Psychology. El professor Peiró va ser triat per unanimitat com a president de l'associació. L’ENOP va ser fundada en 1981 com a plataforma acadèmica de prestigi a Europa. Aquesta associació integra a un màxim de tres catedràtics per país, i estan representats la major part de països europeus.

Durant els seus més de 35 anys d'existència, l’ENOP ha promogut la identitat i el desenvolupament de la Psicologia del Treball i les Organitzacions europea contribuint al seu desenvolupament científic i acadèmic. L’ENOP ha jugat un paper fonamental en la creació de la European Association of Work and Organizational Psychology en el desenvolupament del model de referència per a la formació dels psicòlegs europeus del treball i de les organitzacions i en el desenvolupament del Certificat Professional de Psicòleg Europeu (Europsy). A més, ha promogut un gran nombre de reunions científiques en diverses parts d'Europa i ha impulsat diversos projectes transnacionals, la qual cosa l'ha convertit en una institució de referència en aquesta disciplina psicològica en l'àmbit acadèmic. L'associació ha desenvolupat una àmplia col·laboració amb institucions i associacions similars en altres regions.

El professor José M. Peiró és director de l'Institut Universitari IDOCAL i catedràtic de Psicologia de les Organitzacions i el Treball de la Universitat de València. El passat mes de juliol va rebre el Premi Aristòtil concedit per la Federació Europea d'Associacions de Psicologia, que representa un dels guardons més prestigiosos de la ciència psicològica en l'àmbit internacional.
 

Last update: 25 de march de 2016 07:00.

News release