Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat.

Estudia a la Facultat d’Economia, garantia de professionalització i ocupabilitat

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu.

La nostra meta és que aconseguiu el que somieu

Presentació llibre-debat sobre el futur del sistema bancari valencià i el model de Caixa Popular

  • 1 de maig de 2015
Presentacio llibre

La presentació del llibre i posterior debat tindran lloc en el Saló de Graus el proper dilluns 11 de maig a les 12:00 hores. L’obra està escrita pels professors de la Facultat d´Economia Vanessa Campos i Climent i Joan Ramon Sanchis Palacio.

La Jornada començarà amb unes paraules de benvinguda del Degà de la Facultat d’Economia, Vicent Soler i continuarà amb una Mesa Redona sobre el llibre "Caixa Popular: un model de banca cooperativa social i diferent", que estarà moderada per Rosa Yagüe Perales, Vicedegana de Participació i Cultura de la Facultat d’Economia, i comptarà amb la presència de:

  • Vanessa Campos i Climent, coautora del llibre
  • Joan Ramon Sanchis Palacio, coautor del llibre
  • PSPV-PSOE: Manuel Illueca, professor de la UJI.
  • Compromís: Enric Morera, diputat de Compromís a Les Corts.
  • EUPV: David Llácer, economista i membre de l’àrea d’economia d’EUPV.
  • PPCV: Enrique Montes, Secretari Autonòmic de la Conselleria d’Hisenda.
  • Ciudadanos: Santiago Benlliure, economista i candidat 5º en llista de l’Ajuntament de València.
  • Podemos: David Torres, candidat 3º en llista de l’Ajuntament de València.

L’estudi del cas d’èxit de Caixa Popular dins el sector financer valencià és l’objecte de Caixa Popular. Un model de banca cooperativa, social i diferent, segon llibre de Vincle Editorial, que es llança simultàniament en valencià i castellà.

L’obra està escrita pels professors Vanessa Campos i Climent, Doctora en Economia Social, i Joan Ramon Sanchis Palacio, Catedràtic de la Universitat de València i Director de IUDESCOOP, i descriu la trajectòria de Caixa Popular al llarg dels seus quasi 40 anys de historia, analitzada des d'una visió externa i professional el seu model de negoci.

Per la seua condició de cooperativa de treball associat i de segon grau, el seu model està basat en la democràcia i en la cooperació, sent diferent a la resta de bancs i caixes. Es tracta d'un banc que està governat pels seus treballadors, en la seua condició de socis de treball, i per les seues cooperatives clients, en la seua condició de cooperatives associades; la qual cosa li dona un caràcter diferenciador molt evident.

Caixa Popular ha aconseguit sobreviure en unes condicions econòmiques solvents, a la vegada que ha realitzat una tasca clau en el desenvolupament del cooperativisme de Treball Associat valencià, assessorant i orientant altres cooperatives en la seua creació i posterior creixement, a més de finançar les seues activitats.

Cartell

Llista d'enllaços: