Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Curs Internacional setmana 8-12 de Setembre organitzat per l'Agència Espacial Europea i la Universitat de València

  • 4 de setembre de 2014
Image de la noticia

La setmana del 8-12 de setembre, l’ETSE-UV acull la cinquena edició del curs internacional de teledetecció “5th ESA Advanced Training Course on Land Remote Sensing”, organitzat per l'Agència Espacial Europea (ESA) i la Universitat de València. El curs serà inaugurat pel Rector Esteban Morcillo i pel delegat espanyol d'Observació de la Terra en l’ESA, Emilio Vez.

Dirigit a investigadors i professionals en aquest camp, el curs cobreix els aspectes més nous en teledetecció radar, òptica i tèrmica. El seu objectiu és proporcionar informació sobre els últims avanços en el camp de la Teledecció en Observació de la Terra.

 D'una banda, s'abordaran les tècniques més eficaces per a l'estudi de noves àrees, com la detecció de canvis de la superfície terrestre en el temps o la detecció de focs, entre uns altres. Per un altre, el curs pretén donar preparació a la comunitat investigadora sobre les tecnologies que utilitzarà per processar les dades dels propers satèl·lits Sentinel del programa europeu d'Observació de la Terra COPERNICUS.

 Els serveis proporcionats pels satèl·lits de COPERNICUS tenen multitud d'aplicacions, com a protecció mediambiental, gestió de zones urbanes, planificació regional i local, agricultura, silvicultura, pesca, salut, transport, canvi climàtic, desenvolupament sostenible, protecció civil i turisme. 

Participen en aquesta edició més de setanta estudiants de tot el món i vint professors de reconegut prestigi internacional. 

Tots els detalls i el programa complet es troben en la web de l'Agència_Espacial Europea (http://seom.esa.int/landtraining2014).

 

 

Ressenya de la inauguració del curs