Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L’ETSE-UV celebrarà una jornada sobre el Big Data i l'Analítica Predictiva

  • 8 d’abril de 2016
Big Data i l'Analítica Predictiva

Baix el títol “Big Data i Analítica Predictiva: noves oportunitats per a la indústria i la societat” es presenta una jornada que tindrà lloc el proper 12 d'abril en el Saló de Graus de l'escola i que comptarà amb la presència de professionals referents al món del Big Data.

Vivim en l'era de les dades. Existeixen dades de tot tipus i de tota classe: estructurades o no, socials, econòmiques, industrials, personals i estan ací fora esperant a ser utilitzades per generar un rendiment. En aquest context, la jornada es planteja com un punt de trobada entre proveïdors de solucions, empreses que apliquen aquesta tecnologia, empreses innovadores i l'àmbit acadèmic.

Actualment els coneixements de Big Data, Internet of Things i Predictive Analytics són els més demandats als portals d'ocupació. En concret, l'any passat el perfil professional més buscat va ser el de l'especialista en Big Data.

La ciència de les dades avança a gran velocitat i aquesta jornada constitueix una oportunitat de compartir aquests avanços entre els principals actors implicats. En aquest sentit, l'esdeveniment va dirigit a tots aquells professionals o empreses que vulguin emprar les dades per obtenir beneficis. En definitiva, deixar enrere el ja clàssic Data Warehousing i pujar-se al tren de l'Analítica Predictiva i el Big Data.

La primera conferència de la jornada la durà a terme el director del Intelligent Data Analysis Laboratory i del futur màster en Ciència de Dades de l’ETSE-UV, Emilio Soria, que parlarà de les Dades com l'energia del segle XXI. Seguidament es presentaran casos d'èxit en l'anàlisi del Big Data de la mà de les companyies CEO TINÁMICA, EVERIS, GMV i CAP GEMINI. A continuació es compartiran diferents experiències en el sector per part de la gerent d’Aranco, el cap de Servei d'Innovació Turística a València i la Key Account Executive del Wolfram Research Europe Limited. Finalment, la jornada conclourà amb un debat sobre les Dades 2.0.

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en aquest enllaç: http://steve.uv.es/bigdata/