Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L'ETSE-UV participa en La Hora del Código 2015

  • 20 de novembre de 2015
La Hora del Código 2015

La Plataforma Nacional de Asociaciones de Profesores de Informática (PNAPI), i l'Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana (APICV) com a membre de la mateixa, està organitzant a nivell nacional “L'Hora del Codi 2015” en col·laboració amb www.code.org. L’ETSE-UV participa en aquesta iniciativa com a soci nacional.

Què és L'Hora del Codi?
L'Hora del Codi és una iniciativa global que ha arribat a més de 100 milions d'estudiants en 180 països i que promou que tots els estudiants han de tenir l'oportunitat d'aprendre a programar un ordinador. Aprendre a programar mai havia sigut tan fàcil, ja que hi ha disponibles tutorials online en més de 30 idiomes, no es necessita experiència i persones amb edats d'entre 4 i 104 anys poden participar. D'aquesta forma, durant la setmana del 7 al 13 de desembre, cercarem que estudiants i professors en tots els col·legis d'Espanya, famílies i organitzacions dediquen 1 hora a programar a través dels tutorials interactius que code.org dissenya i que estaran disponibles en la seua pàgina web per a Espanya.

Per què és important L'Hora del Codi?
L'OCDE situa a l'alumnat espanyol penúltim en competència informàtica de 23 països participants que inclouen a membres de la UE i uns altres com Corea del Sud, Noruega, Austràlia, Japó, Canadà i EUA Creiem que aprendre a programar donaria als estudiants l'oportunitat de millorar la seua educació, motivació, capacitat de treball en equip, capacitat d'innovació, els donaria majors oportunitats d'ocupació, i podria ser especialment convenient per a estudiants en contextos desfavorits.

L’ETSE-UV participarà promovent la iniciativa en els seus canals de comunicació: correus electrònics, xarxes socials, webs, etc.. enllaçant a la iniciativa de l'Hora del Codi; i animant a l'alumnat i professorat a dedicar-li 1 hora a la programació.

La informació pot ser ampliada en el vídeo Hour of Code o en la pàgina web www.code.org.