Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Jornada Nacional de Bioprocesos para tratamiento de aire contaminado

  • 22 d’octubre de 2014
Image de la noticia

Dilluns 27 d'octubre en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE-UV).

Organitzada pel Grup GI2AM del Departament d'Enginyeria Química (Finançada per Prometeo 2013/053- Generalitat Valenciana)

La creixent preocupació pel medi ambient, i en concret per la contaminació atmosfèrica, s'ha anat transformant en una cada vegada més restrictiva legislació sobre el control de la reducció i la contaminació de l'aire en les últimes dècades. Per a aconseguir els nivells desitjats de prevenció i control, es fa necessari l'ús i desenvolupament de tecnologies de tractament que permeten l'eliminació dels contaminants implicats (compostos orgànics volàtils, H2S, etc.). Com a alternativa viable a les tècniques convencionals empleades per al tractament d'aire contaminat es posicionen els denominats bioprocessos, que són considerats com a tecnologies netes pel seu baix impacte ambiental (tenen un menor ús en energia i no alliberen substàncies tòxiques), i a més no requereixen condicions extremes de treball i presenten un reduït cost d'operació.

La jornada es planteja com una plataforma d'intercanvi d'idees i experiències on participen els diferents grups de recerca i empreses, que dins de l'àmbit de l'estat espanyol vénen desenvolupant línies relacionades amb els biotractaments emprats en el control de la contaminació de l'aire. Es pretén establir un fòrum de debat sobre l'estat de l'art de les biotecnologies emprades en aquests processos i les seues perspectives futures.
Organitza el Grup GI2AM del Departament d'Enginyeria Química (ETSE-UV) i finança la Generalitat Valenciana (Prometeo 2013/053).

Pdf del programa