Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Leo Lorenz doctor ‘honoris causa’ a proposta del Departament d’Enginyeria Electrònica i l’ETSE-UV

  • 28 de juliol de 2016
Leo Lorenz

Lorenz és una referència mundial en el camp de l’electrònica i des de fa anys manté una estreta relació amb la universitat

El Consell de govern de la Universitat de València, reunit el 26 de juliol de 2016, va aprovar a proposta de l’ETSE nomenar doctor honoris causa al professor alemany Leo Lorentz. La directora, Paula Marzal, ha expressat el seu agraïment pel treball, dedicació i compromís que el professional de l’electrònica ha mantingut amb l’Escola.

És la primera persona que rebrà el títol honoris causa proposat pel Departament d’Enginyeria Electrónica i  l’ETSE, i una referència mundial en el camp de l’electrònica. Més concretament en electrònica de potència, i especialment en dispositius semiconductors de potència on ha desenvolupat molts conceptes bàsics i pioners que actualment s’empren en tots els àmbits relatius als convertidors de potència.

El perfil del professor Lorenz té una vessant industrial, una vessat acadèmica i també una vessant de divulgació i transferència del coneixement. La seua relació amb la Universitat de València va començar l’any 1997. El primer contacte es va establir quan va col·laborar amb l’organització del congrés Seminario Anual de Automática, Electrónica Industrial e Instrumentación (SAAEI) del departament d’Enginyeria Electrònica. Després d’això, també ha participat com a membre del tribunal en diverses Tesis Doctorals i ha impartit distints seminaris al departament d’Enginyeria Electrònica. Cal afegir que el grup Laboratorio de Electrónica Industrial e Instrumentación (LEII) del departament d’Enginyeria Electrònica és membre del European Center for Power Electronics (ECPE) del que el professor Lorenz és membre fundador i director.