Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Two Weeks Experience

  • 13 de febrer de 2017

El passat mes de juliol l'estudiant de GIEI, Marc Giner, va passar dues setmanes a Londres gràcies al programa Two Weeks

Two Weeks és un innovador programa per a universitaris i graduats altament motivats que volen augmentar les seues oportunitats professionals, acostant a l'estudiant al món empresarial des d'una perspectiva eminentment pràctica.

Aquest programa es desenvolupa al llarg de dues setmanes durant el mes de juliol, temps en el qual els estudiants tenen l'oportunitat de visitar deu prestigioses multinacionals per a posar-se en contacte en primera persona amb empreses pertanyents a diferents sectors, a més de rebre una formació en la qual podran aprendre aspectes necessaris en temes comercials i vendes, a realitzar un CV efectiu en espanyol i en anglès i a preparar entrevistes de treball. Finalment, l'empresa de recursos humans i ocupació, Randstad, promou de manera especial el CV dels seleccionats en grans companyies com a servei addicional, a més de promocionar-ho des de l'organització i la seua network.

Two Weeks, que porta ja diverses edicions, obrirà el termini d'inscripció el pròxim mes de maig i els candidats seleccionats podran escollir entre dues destinacions, Madrid o Londres. La coordinació en la ETSE-UV d'aquest programa creat pel Prof. Dr. en Enginyeria Industrial en la UPV, Antonio Reig, la duu a terme el Sotsdirector de l'Escola, José Torres.

En la passada edició de 2016, un estudiant del Grau en Enginyeria Electrònica Industrial de la ETSE-UV va ser un dels seleccionats pel programa. Marc Giner va passar dues setmanes a Londres, on va conèixer l'estructura interna de diverses multinacionals i va aprendre a desembolicar-se millor en el món laboral. Aquesta va ser la seua experiència:

“Sóc Marc Giner Alventosa, estudiant de GIEI, ací us vinc a comentar i explicar el viatge que vaig fer el passat estiu a Londres, gràcies al programa Two Weeks, organitzat per Antonio Reig i José Torres País, agraït a tots dos per poder permetre'm gaudir d'una experiència única des del meu punt de vista.

Per a començar, aquest viatge m'ha permès aconseguir una gran sèrie de contactes en empreses multinacionals, alhora que visitar les seus d'aquestes grans empreses. A açò cal afegir que en totes les empreses ens rebien gent de Recursos Humans que ens donaven pistes de com millorar el nostre currículum, com afrontar entrevistes de treball i també alguns consells sobre la manera d'obtenir treball i/o pràctiques en empresa a través de LinkedIn, Infojobs i les seues pròpies pàgines. Sincerament si algú a l'abril o Maig m'haguera dit que al juliol estaria en l'oficina central i parlant amb caps d'empreses com Aston Martin, Schneider Electric, Siemens o Scottish Power i que a més aqueixos caps et facilitarien les seues dades de contacte sense cap problema mai ho hauria imaginat ni cregut.
L'experiència no va anar solament les visites amb les empreses, sinó que també formes un grup de contactes amb altres estudiants, d'altres enginyeries o d'altres carreres, que és alguna cosa molt agradable, perquè no solament fan que la teua forma de pensar varie sinó que també després de dues setmanes intenses es converteixen en amics amb els quals a posteriori mantens una gran amistat.
També afegir que el fet de viatjar a l'estranger, visitar empreses en les quals únicament et van a parlar en Inglés, on vas a haver de preguntar en Inglés, aprendre a moure't per una ciutat que no és la teua, tot açò és eixir de la zona de confort i és alguna cosa que quan veus que per tu mateix i els teus propis mitjans eres capaç d'arribar a temps, preguntar tot el que vols i que t'entenguen, però sobretot que entengues el que t'expliquen i et responen és una sensació molt gratificant.

Per a concloure volia agrair a la ETSE i a José Torres per facilitar l'experiència mitjançant una beca, per la qual cosa si algú que estiga llegint açò, té dubtes sobre si anar o no pels diners, que vagen de cap, primer perquè és una inversió en el teu futur i segon perquè l'Escola facilita amb les beques el poder realitzar aquest tipus de programes. També a Antonio Reig per donar-nos la possibilitat de veure aquestes empreses i la possibilitat de fer contactes en les mateixes.

Una salutació a tots.
Moltes gràcies
Att: Marc Giner Alventosa”

Imatges: