Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

Rutes de la Guerra Civil al País Valencià (abril de 2016)

  • 9 de març de 2016
Rutes de la Guerra Civil al País Valencià (abril de 2016)

4 rutes per alguns dels llocs més importants de la Guerra Civil al territori valencià. Cada recorregut es realitzarà un dissabte d'abril de 2016 en autobús. Les eixides seran dissabte a primera hora del matí des de la porta principal de la Facultat de Geografia i Història de la UV (excepte la ruta 4, que començarà en La Nau) i les tornades a última hora de la vesprada/nit del mateix dissabte.

Les places són limitades a un autobús cada dia de ruta (50 places) i estan destinades a l’alumnat, el PAS i el PDI de la Facultat de Geografia i Història. La inscripció és gratuïta i s’ha de realitzar en la secretaria de deganat (primera planta) de la mateixa Facultat apuntant–se en una llista.

Cada persona es pot inscriure en més d’una ruta, però en eixe cas haurà d’indicar després del seu nom l’ordre de preferència de cada ruta. Per exemple: Nom i cognoms (1ª –preferència– de 4 –rutes apuntades–, o 2ª de 3, etc., etc.). Demanem per favor compromís a l’hora de la inscripció i de la assistència.

El període d’inscripció comença el dilluns 7 de març i acaba el divendres 11 de març (ambdós inclosos). A partir del 14 de març es penjarà la llista de persones acceptades en els panells de fora de deganat amb l’hora definitiva d’eixida cada dissabte de matí.

Organitza: Prof. Jorge Ramos (departament d'Història Contemporània i comissió (Des)Memòria). Mail de contacte: Jorge.Ramos@uv.es. Aquestes rutes s'emmarquen dins del programa d'activitats "València capital de la República 2016–1936" (http://links.uv.es/pU8nkCv) coordinat pel professor Toni Morant (departament d'Història Contemporània) amb la col·laboració del Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Geografia i Història.


1. Ruta per les Comarques Centrals: dissabte 9 d’abril València – Alcoi – Ontinyent – La Pobla del Duc – Xàtiva – València

2. Ruta per la línia XYZ : dissabte 16 d’abril València – Castell de Castro – Vall d’Uixó – Nules – València
(Avís: per a la pujada al Castell és recomanable un mínim de condició física)

3. Ruta Peset sud: dissabte 23 d’abril València – Fondó de Monòver/"Posición Yuste" – Camp de concentració franquista d’Albatera – Mercat central d’Alacant/Port d’Alacant – Camp de concentració franquista dels Ametllers – València

4. Ruta Peset nord: dissabte 30 d’abril
València (La Nau) – Camp de concentració franquista de Porta Coeli (Serra) – Turís/Nàquera ó Presó Model de València – Cementeri Paterna – València.

Llista d'enllaços: