University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

XXV Olimpiada de Física 2013-14

  • April 10th, 2014
Image de la noticia

Damiá Torres Latorre estudiant del districte de València medalla d'Or en la fase Nacional de XXV Olimpíades de Física celebrada en A Coruña del 4 al 7 d'abril.

 

En la fase Nacional de l'olimpíada de Física celebrada en A Coruña del 4 al 7 d'abril, els estudiants seleccionats en la fase local a València  han obtingut els premis següents:

Damiá Torres Latorre, medalla d'Or i seleccionat per a participar en la XLV convocatòria internacional (Astana, Kazakhstan, 13-21 de Juliol 2014)

Joan Bernabeu Gómez, medalla de bronze

Alejandro Martos Berruezo, medalla de bronze 

Ramón Martínez Tatay, menció d'honor

Carlos Orea Hueso, menció d'honor
 

 

L'Olimpíada de Física és una competició de caràcter internacional en què participen estudiants de nombrosos països i que organitza la Real Societat Espanyola de Física (RSEF) en la seua fase nacional. La Universitat de València -a través de la Facultat de Física i la Delegació per a la Incorporació a la Universitat- així com la Universitat Politècnica, s'encarreguen de la fase local de la competició, que va tindre lloc el passat 21 de febrer i consistix en una prova escrita de problemes i exercicis de Física.

Els estudiants de batxillerat que participen en esta prova opten als premis locals que inclouen, entre altres, la matrícula gratuïta del primer curs en la Universitat de València. I, a més, poden estendre la seua participació a les fases nacional (Enguany en A Coruña, 4-7 d'abril), iberoamericana (Asunción, Paraguay, setembre 2014) i a la XLV convocatòria internacional (Astana, Kazakhstan, 13-21 de Juliol 2014). Tots els estudiants preseleccionats reben un curs de física de més de 70 hores impartit per docents de les dos universitats, previ a la prova local de la competició. Tots ells han participat en l'acte d'entrega de premis junt amb les seues famílies i professors.

Van fer l'entrega de premis la Delegada del Rector per a la Incorporació a la Universitat, Mª José Lorente, la Directora d’Area d’Alumnat de la UPV, Ana Albors i la degana de la Facultat de Física, Soledad Gandia a més dels membres del Comité local organitzador de l'Olimpíada de Física de ambdues universitats.

Han quedat premiats i, per tant, classificats per a la fase nacional, els estudiants:

  Cognoms Nom Centre Professor/ra
1er Torres Latorre Damià IES Guadassuar Mª Isabel Claver
1er Martos Berruezo Alejandro IES Tavernes Blanques Santiago Peris
2n Martínez Morte Héctor IES Henri Matisse Desamparados Checa
2n  Bernabeu Gómez  Joan  IES El Cabanyal José Miguel Ayensa
3er  Orea Hueso  Carlos  Institución Cultural Domus  Francisco Sospedra
3er  Martínez Tatay  Ramón  San Pedro Pascual  Cresencio Pascual

 

Al març, curs pràctic de preparació de 3-4 sessions (unes 9-12 hores) per a l'equip seleccionat.