Logo UVFaculty of Social Sciences Logo del portal

I Congrés Valencià de Migracions Facultat de Ciències Socials. Universitat de València. 20 i 21 juliol 2017.

  • July 14th, 2017

Els propers 20 i 21 de juliol es celebrarà a la Facultat de Ciències Socials el I Congrés Valencià de Migracions amb el lema, Les migracions al País Valencià.

Els propers 20 i 21 de juliol es celebrarà a la Facultat de Ciències Socials el I Congrés Valencià de Migracions amb el lema, Les migracions al País Valencià. Transformacions i reptes, i organitzat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i Investigació i la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de Valencia, amb el suport del Departament de Sociologia i Antropologia Social i Departament de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, Departament de Sociologia II de la  Universitat d’Alacant, Associació Valenciana d’Antropologia AVA, Associació Valenciana de Sociologia AVS i Projecte Multihuri. Der 2015-65840-R. “Diversidad y convivència. Los derechos humanos como guia de acción”.

 

El Congrés es dirigeix a científics i científiques socials, de diverses disciplines (sociologia, antropologia, treball social, geografia, dret, politiques...), que treballen sobre les migracions al País Valencià, en les seues diverses modalitats. Aquest Congrés, promogut per professors i professores de les Universitats de València, Alacant i Jaume I, pretén: facilitar el coneixement de les transformacions de les migracions al País Valencià als darrers anys, marcats per la crisis i els seus impactes, i les tendències més importants del nou cicle migratori; contribuir a disposar de un diagnòstic actualitzat sobre el procés de inserció dels immigrants al País Valencià; generar un espai de debat, de coneixement dels treballs actuals i de reflexió entre investigadores i investigadores de les universitats valencianes.

 

Al Congrés s’han presentat un total de 34 comunicacions que se han distribuït en quatre simpòsiums: 1, Les transformacions de les nostres ciutats, del territori i del mercat de treball; 2, Gènere, migracions i refugi. Segones generacions i perspectiva de gènere; 3, Polítiques publiques, participació i associacionisme. Integració i intervenció social i 4, Transnacionalisme, xarxes migratòries i desenvolupament ací i allí.

Els títols dels simpòsiums donen idea dels temes més abordats entre els que, a més dels assenyalats, caldria incloure diverses comunicacions sobre col·lectius específics (des de britànics fins italians).

 

Per a una informació més detallada sobre el programa, les comunicacions i altres aspectes, vegeu la web del Congrés,

https://congresmigracionspv.wordpress.com/

 

O bé, prendre contacte amb Francisco Torres, francisco.torres@uv.es, i Albert Moncusí, albert.moncusi@uv.es.

Links: