Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

L’Institut de Ciència Molecular reivindica la dona i la xiqueta científiques amb una jornada per a alumnes de primària

  • 8 de febrer de 2017

Alumnes de primària participaran l’11 de febrer en una jornada per a reivindicar el paper de les científiques, amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. L’activitat ha estat organitzada per l’Institut de Ciència Molecular de la Universitat de València (ICMoL) i Nube7. Els tallers tenen l’objectiu de difondre la vida de científiques rellevants entre escolars mitjançant experiments amb llum, camps magnètics o química.

Els tallers estan dirigits al públic a partir de 6 anys i se celebraran entre les 16.30h i les 20.30h. En ells es duran a terme diversos experiments. Al primer, Llum, química i acció, s’exploraran de forma divertida conceptes de la llum com els de fluorescència i quimioluminescència. Un altre taller, sobre magnetisme, utilitzarà objectes quotidians per a la creació i explicació de camps magnètics. L’última de les propostes, sobre química, s’iniciarà emprant una col per a crear un indicador de bases i àcids. Aquesta activitat tancarà la jornada amb una creació explosiva: una erupció volcànica. Tots els tallers tindran lloc al local de l’acadèmia de ciència, art i tecnologia Nube7, situat al carrer Literato Azorín, número 30. Els actes són gratuïts i ja tenen l’aforament complet.

 

El 22 de desembre de 2015, l'Assemblea General de l’Organització de Nacions Unides va aprovar una resolució per a establir cada 11 de febrer com a Dia Internacional de les Dones i Xiquetes a la Ciència. L’ONU garantia així el reconeixement del paper fonamental que exerceixen la dona en les comunitats científiques i tecnològiques.

 

Més informació: http://ir.uv.es/YLgt9Jp