
María Blasco, biòloga molecular, especialitzada en l'estudi dels telomers, i directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) des de 2011, serà l'encarregada de liderar la xarrada especial que organitzarà Girls4STEM, projecte dependent de la Universitat de València. Aquesta xarrada se celebrarà el dijous 10 de març a les 17:30h amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Per a tindre accés a la mateixa és necessària la inscripció prèvia en: https://go.uv.es/girls4stem/maria
Es tracta d'una xarrada gratuïta i en format en línia dirigida al professorat de diferents nivells educatius i al públic en general. En les Xarrades Girls4STEM Professional es pretén donar a conéixer el paper fonamental que tenen les dones en el desenvolupament de la ciència i la tecnologia, eliminar prejudicis i estereotips sobre les carreres STEM i inspirar a les noves generacions a estudiar-les.
Les quatre expertes STEM que intervindran en aquesta ocasió són:
- Mónica Giménez-Marqués. És llicenciada en Química i Doctora en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat de València. Treballa investigant materials i cristalls porosos amb aplicacions biomèdiques i mediambientals.
- Martina Delgado Pinar. És doctora en Física i treballa com a professora i investigadora. És part del Laboratori de Fibres Òptiques de la UV, i la seua investigació se centra en les àrees d'òptica no lineal, fotònica i fonónica.
- Elena Fernández Fernández. És enginyera de Telecomunicacions per la UPV i va començar a treballar com a enginyera de compatibilitat electromagnètica. En l'actualitat Elena és cap de projecte de carregadors per a cotxes elèctrics.
- Lorena Cortes Silva. És enginyera Química, i té experiència en diversos sectors com el siderúrgic i la indústria alimentària. És experta en sostenibilitat, estalvi energètic, Millora Contínua i gestió de la reducció de petjada de carboni.
Aquesta xarrada Girls4STEM Professional es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de la ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat Diversitat i Sostenibilitat, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, i compta amb el suport i finançament de la Generalitat Valenciana i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).
El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques.
És possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte en el seu web i les seues xarxes socials:
Imatges: