Càtedra Bretxa Digital de GènereUniversitat de València Logo del portal

Xarrada Girls4STEM Professional especial #11Febrer “ValPat”

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 26 de gener de 2024

Divendres 9 de febrer de 2024 a les 10:00h online

Xarrada a càrrec de Valeria Corrales i Patricia Heredia
Xarrada a càrrec de Valeria Corrales i Patricia Heredia

 

El cicle de xarrades obertes al públic del projecte Girls4STEM ha programat per al divendres 9 de febrer del 2024 a les 10h una sessió especial pel “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència” dedicada a les nostres madrines Valeria Corrales i Patricia Heredia.ValPat, format per Patricia Heredia i Valeria Corrales, és un duo apassionat per les àrees STEM. Patricia és enginyera en telecomunicacions i cofundadora de MiniVinci, una empresa que apropa la ciència i la tecnologia a la societat. Valeria és una jove apassionada per la ciència i la tecnologia, i juntament amb Patricia, coautora del canal ValPat STEAM. A través d’aquest espai, motiven l’ús de la robòtica i la tecnologia entre els més joves. ValPat és un exemple inspirador per a les futures generacions, demostrant que les dones poden destacar en les àrees STEM .

Les xarrades Professional s’inclouen dins del programa Girls4STEM i aquesta sessió especial #11Febrer està dirigida a l’alumnat de centres educatius de tota Espanya i es celebrarà de forma online el divendres 9 de febrer a les 10h.

Aquestes xarrades tenen com a finalitat visibilitzar dones professionals de les branques STEM i el seu treball utilitzant un format lleuger i distès. La sessió tindrà una durada de 2 hores, i en ella les expertes ens explicaran de manera amena la feina que realitzen en el seu dia a dia. Podeu assistir a tota la sessió, només a la primera hora o només a la segona. En aquesta ocasió, les expertes són:

  1. Gema Cánovas Iniesta: És enginyera en disseny industrial i treballa com a Directora Associada de Disseny a Capgemini-Frog. Gestiona projectes d’innovació i equips de disseny per a una gran varietat d’indústries.
  2. Irene Torres Espallardo: És llicenciada en Física i doctora especialitzada en Física Mèdica. Va treballar en investigació amb equips de tomografia per emissió de positrons (PET). Actualment treballa al Servei de Medicina Nuclear de l’ Hospital La Fe.
  3. Cecilia Hernández Rodríguez: És llicenciada en Física i experta en Innovació Tecnològica i el seu finançament. Va treballar durant un llarg període al Centro para el Desarrollo Tecnológico y de la Innovación (CDTI) i actualment és cap del Departament de Ciència i Exploració de l’Agencia Espacial Española..
  4. Sonia Pérez Díaz: És llicenciada en Matemàtiques i doctora en Física i Matemàtiques. Especialitza en geometria algebraica i computacional, algoritmes simbòlics, numèrics i aproximats. Treballa com a Catedràtica al Departamento de Física y Matemáticas de la Universidad de Alcalá.

Per a tindre accés a la videoconferència, és necessària la inscripció a https://go.uv.es/girls4stem/11F2024. L’enllaç d’accés es rebra per correu una vegada realitzada la inscripció.

Aquesta xarrada es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de l’ETSE-UV, el Vicerectorat d’Igualtat Diversitat i Polítiques Inclusives, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d’Innovació i Transferència de la Universitat de València. A més, compta amb el suport i finançament del Servei Valencià d'Ocupaciò (LABORA) de la Generalitat Valenciana.

El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, per les seues sigles en anglès) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques.

En el web del projecte és possible consultar més informació sobre els objectius i activitats de Girls4STEM. També podeu seguir-nos en xarxes socials:

Enllaç al web del projecte Girls4STEM

Enllaç al twitter de Girls4STEM

Enllaç a Instagram de Girls4STEM

Enllaç a facebook de Girls4STEM

Linkedin Girls4STEM

Enllaç a Youtube de Girls4STEM

mastodon